Romandebutbloggen

Här skriver jag om min väg till romandebut. Jag är ännu inte där men kommer inte ge mig förrän målet är uppnått!

Unna sig i höstmörkret

Kategori: Allmänt

Den här veckan har varit synnerligen mörk, kall och höstlig. Jag har därför unnat mig riktiga luncher för att fylla på med energi.
 
Igår blev det en riktig lyxvariant som verkligen rekommenderas. Och då menar jag inte lyx som i överdrivet dyr utan som i fantastiskt god och energigivande! Det var Lett på Sveavägen som serverade denna asiatiska bowl. Obs! att de skiljer sig i kvalitet inom restaurangkedjan, den på Regeringsgatan är inte alls i närheten av lika bra. 
 
 
Rolig inredningsdetalj också med gräs i taket, riktigt eller fejk?! 
 
Annars så händer det inte mycket förutom att redigeringen går framåt. Innan jag började redigera låg manuset på ca 77 000 tecken. Nu är det uppe i 84 389 tecken så det är en rätt markant ökning. Det mesta är som sagt preciseringar, förtydliganden osv. Flera grejer på varje sida som ändras. Det måste göra märkbar skillnad i slutprodukten, till det bättre. Hoppas jag :/

Bitar faller på plats

Kategori: Allmänt

Igår kändes det äntligen som om bitarna börjar falla på plats. Tidigare har mitten känts som en stor gröt och att de hittar samma ledtråd typ hela tiden. Nu har jag koll på att det faktiskt är olika ledtrådar de hittar (puh, hade varit jobbigt annars...) och i vilken ordning.
 
Har också förtydligat vad respektive ledtråd får för effekter för att det ska bli mer variation och läsaren inte ska känna som jag, att det är samma sak som händer hela tiden.
 
De viktigaste ledtrådarna hittas dessutom på olika platser (i en bil, på kontoret respektive på toaletten) vilket känns som en bra grej för variationen.
 
Alltså har tänkt på att jag i båda mina manus har rätt många scener som involverar toaletter. Och sex. Känns som mitt signum :/ hmmmm, just toalettgenren är väl inte inmutad ännu så där kan jag ju visa mig unik. Får se om det går hem eller kommer klassas som ”skitlitteratur” rakt av ;) 
 
Idag blir det *trumvirvel* redigering! Haha, får ta en bloggpaus snart tills jag redigerat klart. Börjar bli riktigt tjatigt detta!!

Bättre och bättre dag för dag

Kategori: Allmänt

Jaha, dags att redigera igen. Fortfarande ”fast” i mitten som fortfarande behöver hitta sin stringens. Men, det blir i alla fall bättre och bättre dag för dag! 
 
Bra motivation också, att jag bestämt mig för att ge ut det själv om inte något förlag nappar. Vilket gör att jag undviker genvägar och gör det där lilla extra fast jag egentligen inte orkar... 
 
Helgen bjöd på en del avbokningar så den blev inte lika hysterisk som förväntat. Tråkigt såklart att ställa in saker men samtidigt skönt att kunna ta det lite lugnare. 
 
 
Galna mängder halloweenpyssel blev det i alla fall. Och skridskopremiär!
 
 
Hoppas på en lugn jobbvecka i och med höstlovet och en bra skrivvecka.