Romandebutbloggen

Här skriver jag om min väg till romandebut. Jag är ännu inte där men kommer inte ge mig förrän målet är uppnått!

Vågar inte ändra några rutiner...

Kategori: Allmänt

Som jag skrev tidigare har jag spekulerat kring hur man på bästa sätt sköter redigeringen när man börjar närma sig slutet. Och insett att det kan vara bra att vända lite på arbetsordningen då från kronologisk till omvänt kronologisk. För att veta vart man är på väg och få ihop alla trådar. Låter ju logiskt. Har även läst på blogg att så gör ett proffs. Och en blogg är ju en säker källa till kunskap 😉 Men den här bloggen var mycket trovärdig.
 
Hursomhelst så vågar jag inte ändra nånting just nu. För nu rullar det på. Det känns tryggt, hemtamt och säkert. Så jag fortsätter i gamla hjulspår. För förändring är jobbigt och osäkert. Och kanske kan det leda till krångel. Nej ni, en liten risk för stopp i flow eller krångel eller nåt litet negativt väger just nu, efter allt slit för denna roman som kanske aldrig ens når någon som helst framgång, oändligt mycket tyngre än stora och logiska chanser till ett förbättrat arbetssätt. Så det så, nu släpper jag det och tuffar vidare! 

Och läsa andras bloggar...

Kategori: Allmänt

Passade även på att läsa denna blogg med författartips igen (har gjort det många gånger vid det här laget), mycket läsvärd och inspirerande tycker jag!

http://kajsaingemarsson.nu/forfattartips/

Läsa andras manus

Kategori: Allmänt

Så var det jobba-hemifrån-dag och inget skrivet.
 
Däremot så läser jag en nära väns romanmanus och måste säga att det är oväntat inspirerande och lärorikt. Trots att det rör sig om en helt annan genre och denne person knappast heller är i närheten av att bli utgiven under en överskådlig tid. Men ändå alltså.
 
Förvånad över vilka effekter det får på min egen skrivprocess. Kanske man skulle lägga lite tid på någon sida som kapitel1 eller nåt liknande framöver. Har överhuvudtaget inte övervägt det tidigare, skeptisk som jag är. Vad ska nån annan amatör på ett mer eller mindre anonymt forum kunna ge mig liksom. Men nu. Ja, kommer kanske prova det när jag är klar med detta manus faktiskt. I alla fall överväga det på allvar. Kan ju inte skada, om det inte tar tid från själva skrivandet då förstås... Alla dessa möjligheter & prioriteringar... 

Nu skriver jag blogg med min trötta dotter bredvid mig framför SVT play.
 
De här fina klistrar man bara upp på väggen & tar bort när man tröttnat på dem. Supersmidigt för en ohändig som jag :)