Romandebutbloggen

Här skriver jag om min väg till romandebut. Jag är ännu inte där men kommer inte ge mig förrän målet är uppnått!

Snart dags igen...

Kategori: dagbok

Snart har jag gjort mitt tågbyte och kan börja skriva igen.

Sedan återstår onsdag morgon, torsdag kväll (med viss risk för bakis-problematik för imorgon ska vi ut och svira!) och fredag morgon. Sedan ska den vara klar. Och hör sen. Borde funka. Allt är möjligt. Längtar nåt enormt!
 
Först ska jag överleva resan bara. Sitter mittemot en skräckinjagande härjad kvinna med tatuerade knogar och händer som även i övrigt ser ut att ha varit med om mer än jag vill veta. Hon rlitar maniskt i en bok. Sådant man inte borde rita, särskilt inte offentligt. Bara en station kvar...
 
 

Ofrivillig paus idag

Kategori: Allmänt

Idag måste jag av olika anledningar ta bilen både till & från jobbet. Så det blir en ofrivillig paus i skrivandet.

Känner mig annars riktigt taggad, för denna vecka ska manuset färdigställas. Punkt slut. Riktigt spännande är det! Inte minst så är jag så supernöjd över det faktum att manuset på något mirakulöst sätt ser ut att bli klart i tid. Till nationaldagen som jag bestämde mig för i våras. Hur gick det här till?!

Nästa vecka är planen att fila på förlagsbreven och skicka iväg manuset.

Därefter reser jag på semester och får säkert tid att fundera på mitt nästa projekt som borde bli en deckare. Tror inte jag vill börja uppföljaren på den här innan jag fått någon sorts positiv respons om att det kan vara något att ha rent kommersiellt. För ska jag kunna försörja mig på att skriva måste det ju sälja bra vilket är en stor del av poängen med dessa projekt.

Solen skiner idag, både bildligt och bokstavligt talat!

Revansch!

Kategori: Allmänt

Avslutar veckan med en riktig revansch, 4 000 tecken fick jag ut av tågresan denna kalla, gråa majmorgon, kan det vara rekord kanske till och med?! Inte bara vad gäller uselt majväder utan främst avseende antal tecken på en normallång tågresa. Mycket möjligt! 

Bara halva sista kapitlet kvar. Sedan lite redigering (om jag vågar annars skippar jag faktiskt det) och finslipning av följebrevet som jag fått lite synpunkter på från mannen tidigare som jag inte orkat ta tag i och inte riktigt vet hur jag ska få till de föreslagna förbättringarna.

Ingen tvekan imorse. Det finns ingen återvändo. Snart är manuset på rull!
 
Desa fina röda blommor växer bara på eller invid banvallen där tågen går. Kan inte sluta tänka på varför de trivs just där av alla ställen. Alltid intressant med dem som gör annorlunda val, blomma eller människa.