Romandebutbloggen

Här skriver jag om min väg till romandebut och livet därefter! Debuten kom år 2021 med kriminalromanen Dödsrensaren, skriven tillsammans med maken Jonas Dahlberg. Nästa kriminalroman av oss släpps juni 2024!

Det här kan bli en deckare!

Kategori: Allmänt, Deckare, Fackboken, Inspiration, Utgivning, att skriva, dagbok, vi som skriver

Det är mycket som är annorlunda nu när man är utgiven romanförfattare. En av mina favoriter är när folk målar upp ideer som de går igång på och tycker man borde skriva. 

Igår under ett jobbmöte på tema (inte så överraskande) affärsjuridik utbrister en av deltagarna att, det kunde bli en bra deckare, det borde du skriva nåt på! Åh det är så mysigt när man lockar fram varandras kreativa sidor, kanske särskilt när man som minst anar det också.

Dessutom har fackboken tillsammans med tre andra titlar nominerats till priset Årets bok som delas ut av Svensk byggtjänst och lyfter titlar som är särskilt betydande för samhällsbyggnadssektorn. Hur coolt är inte det?! En extern jury från branschen fäller sitt avgörande i januari, väldigt roligt oavsett hur det går! 

Nu ska jag prata tillgänglighetskrav i byggd miljö med en danska forskare på morgonen, uppskattar variationerna i mitt "riktiga" jobb!