Romandebutbloggen

Här skriver jag om min väg till romandebut. Jag är ännu inte där men kommer inte ge mig förrän målet är uppnått!

Alternativ försörjning

Kategori: Allmänt

En post på Edgren Aldens blogg fick mig att börja fundera kring vad man egentligen ska försörja sig på om man har lyckan att lyckas bli författare. De flesta verkar ju inte försörja sig på att skriva böcker i alla fall.
 
Lektör eller redaktör skulle jag tycka var superroligt. Är van att hålla kurser så skulle nog relativt lätt kunna göra det också, om jag fick chansen. Men allt sånt tar ju väldigt mycket tid från det man egentligen vill göra, skrivandet. Så man får nog bara inse att man aldrig kommer att kunna skriva på heltid.
 
Men kanske om man har supertur, tajming och jobbar på kanske man kan röra sig inom den sfären på heltid. Vore så nice! Ska ha det i bakhuvudet idag när jag redigerar! 
 
Klipper in en länk här, mest för min egen skull om den skulle behövas nån gång. Den hav kort och bra info på ämnet.

Är detta en vändpunkt?

Kategori: Allmänt, Redigera, att skriva, vi som skriver

Har läst mig fram till sid 57 nu så rullar på bra. Tror jag kanske har min första vändpunkt där. Är så himla dålig på det här mer vändpunkter osv. Vet inte om det är tidigt/sent eller lagom för en första vändpunkt.
 
Men det är i alla fall en karaktär som varit lite av en pyrande konflikt som nu gör en entré så läsaren får möta den. Huvudpersonen har först undvikit karaktären för att hon är förbannad på hen, för att sen gå vidare till att vänta på och undra varför hen aldrig hör av sig. Så ringer hen upp nu på sid 57. Kändes som en vändpunkt när jag läste men är totalt osäker på det här. 
 
Idag jobbar jag hemma så kommer inte kunna läsa/redigera nåt. Öken!! 

Läsa, läsa, läsa

Kategori: Allmänt

Nej nu ska jag ta mig igenom detta manus och gå vidare i livet. Stryker alla tråkiga partier rakt av nu när jag läser, kommer bli kort och effektivt. Men så ska väl gärna en debutroman vara har jag fått för mig, säkert läst nånstans eller hört i poddar. 
 
Splittrade upp ett kapitel till två och la in det som tidigare kom efter emellan dessa två ”nya” istället. För att få tidslinjen att gå ihop, annars blev det ett hopp bakåt på ett icke avsett och därmed fult sätt. Har inga tidshopp fram och tillbaka mellan de olika kapitel i något av mina manus än så länge, har inte känt något behov. (Alltså tiden går ju och skuttar fram en bit ibland men man rör sig inte fram och tillbaka. Deckaren utspelar sig under några veckor runt påsk. Det jag jobbar med nu utspelar sig under ett drygt år med början tidig vinter - när det är färdigredigerat och den eviga hösten är bortslipad då...)
 
Får vinnlägga mig om att inte skumma texten, bara för jag är så sjukt sugen på att bli klar. Har ingen aning om vad som blir nästa skrivprojekt så risken är att jag faller ut i ett vakuum på andra sidan. Och det ska bli sååå skönt! Läste och polerade tre (fyra till slut eftersom ett av dem delades upp) kapitel igår så det gick ju med en väldig fart. Nu ska jag forsa igenom detta manus, hoppas jag :/