Romandebutbloggen

Här skriver jag om min väg till romandebut. Jag är ännu inte där men kommer inte ge mig förrän målet är uppnått!

Skrivarvänner!!

Kategori: Allmänt

Nu är jag så sjukt glad och imponerad över mina fantastiska skrivarvänner!
 
Förutom finfin pepp via bloggen och skrivarvänner som varit inne och läst om min titeldepp här så kom min responsgrupp till undsättning. Måste säkert ha varit en slump men både igår kväll och tidigt imorse damp det ner respons på delar av manuset som var riktigt rolig och peppande och positiv och gav massa ideer och energi. Kan inte fatta vilken sjukt bra tajming.
 
Det påminner mig om att jag vore inte där jag är idag om det inte var för alla mina fina supervärdefulla skrivarvänner som många sitter i samma sits som jag själv med drömmar om att bli utgivna. Vi kommer lyckas en vacker dag, det tror jag verkligen så mycket energi och vilja det finns runt omkring mig. 

Titelstöld!

Kategori: Allmänt

Oh No!! Min titel är i det närmaste stulen av en bok publicerad maj 2018! Märkte detta när jag skulle bokshoppa och som vanligt testkörde mina titlar i shopen. Fy fasiken vad surt! Storyn är dessutom lik, även om den publicerade verkar vara betydligt mer mainstream än min.
 
Må denna boken dö och falla i glömska inom några veckor nu då. Dööööö du onda bok!
 
Måste börja leta ny titel till min dock. Surt!!! Kommer inte heller skicka manuset till det förlaget. Eller ska jag kanske det eftersom de ger ut liknande titlar? Skulle kännas lite skumt dock... 

Precisera mera

Kategori: Allmänt, Inspiration, Redigera, Roman, att skriva, vi som skriver

Fredag igen, och långhelg! Lyckan är total!!
 
Kan konstatera att texten flyter på superbra. Jag tar mig igenom ca 20 sidor per dag så det går med en rasande fart! Det mesta av ändringarna jag gör handlar om att hitta mer precisa ordval och uttryck. Världens bästa skrivtips som jag fick av Gunilla Bergström (mest känd som författaren bakom Alfons Åberg)i podden Bladen brinner (som nu ska lägga ner, snyft!) avsnitt #19. Minns att jag hörde just det tipset i kassan på Willys i Sickla och kände direkt att detta var ett tips som passar mig. Hör det avsnittet om ni inte redan har gjort det! Och ha en trevlig helg!