Romandebutbloggen

Här skriver jag om min väg till romandebut. Jag är ännu inte där men kommer inte ge mig förrän målet är uppnått!

På G igen

Kategori: Allmänt

Jaha, idag blir det kontoret och därmed skrivtid på bussen. Känns riktigt nostalgiskt, var väl nästan en vecka sedan jag öppnade dokumentet eller nåt sånt...
 
Nu med insikten att jag ska redigera läääänge. Och det är ok, är ju rätt mysigt att sitta och pula med dokumentet sådär lite finlir som det blir nu när de stora delarna (förhoppningsvis) är kirrade. Tills jag inte vill flytta på annat än kommatecken som Annika var så snäll & tipsade om i kommentarerna. 
 
Det har varit härliga dagar hemma, har mestadels suttit igen i solen och jobbat så har fått en snygg bränna också. Bevis i bild från hundpromenad igår eftermiddag! 
 
 
 
Uppdatering senare på morgonen; 
Ofattbart nog blev det ståplats på bussen, brukar det aldrig vara. Någon vill inte att jag ska skriva denna vecka... Kanske ett tecken på att jag redigerat klart och borde skicka in till förlag istället? Nej, önsketänkande. Tillbaks till verkligheten.
 

Mer prat om....

Kategori: Allmänt, Redigera

...redigering! Det är väl ingen som blir förvånad skulle jag gissa! 
 
Försöker uppbåda ytterligare entusiasm i ämnet och googlade runt lite nu när jag inte redigerar för tillfället. (ja, man borde ju lägga tiden på att faktiskt redigera istället men inte alltid det funkar så i praktiken...) 
 
Hittade ett gammalt inlägg från Läckberg då där hon skriver att hon gick igenom sitt första manus 10 ggr innan hon skickade in till förlag. 
 
http://blogg.mama.nu/lackbergochskold/2016/09/13/skrivtips/
 
10 ggr, det är ju helt sjukt. Har lååååångt kvar innan jag kommit dit. Men har gått igenom många delar från kursen kanske en sju-åtta gånger och drar igenom resten nu under september vad kan det bli, kanske två gånger? Tycker iofs att jag skriver relativt noga och ordentligt från början och tar det hellre färre gånger mer noga än lite halvt och översiktligt en massa gånger. Kan det räcka tro? Var går den där jäkla gränsen? Men ska fortsätta redigera på torsdag när min jobba-hemma-period är över... Så får vi se hur långt jag hinner på en månad :/ 

Paus pågår

Kategori: Allmänt

Japp, skrivpaus igår. Kändes oväntat bra. Tillbringade kvällen i soffan med Carina Berg som gör mig på sådär lite lagom glatt humör för hon är ju så lik Willy Wonka, haha! 
 
Idag lutar det åt paus igen, inte mig emot. Har som sagt varit mycket i sommar och känns bra med en lite dipp nu när allt drar igång. 
 
Jobbar hemma med valp idag igen, hoppas det för lika bra som igår!