Romandebutbloggen

Här skriver jag om min väg till romandebut. Jag är ännu inte där men kommer inte ge mig förrän målet är uppnått!

Partypåsk

Kategori: Allmänt

Denna bild sammanfattar inledningen på påskhelgen rätt bra.
 
 
(Kortspel, blommor & drinkar)
 
Nu blir det lite mer skötsamt leverne framöver kan man tro, kommer väl kunna leva typ oförändrad for ever nu med tanke på allt konserveringsmedel man fått i sig via påskgodis idag... Konserverad var ordet. Nu däckar jag och sätter mitt hopp till morgondagen. 
 
Har börjat läsa Sargad, som vann nåt pris (jag inte känner till vilket det är) för bästa debutroman 2017. Börjar lite halvtrist men kan nog lyfta. Inledande raderna: En kvinna har anmälts saknad i East Riding. Hon bodde i Hedin, inte långt från där vi växte upp. När Rachel får höra att kvinnan har försvunnit kommer hon tro att det är han.”

Dubbel noja

Kategori: Allmänt

Vad hände? Redan dags för semester! Var länge sen men tiden går fort, det är redan dags alltså. Vad nice det ska bli. Har massa inplanerat häng med massa människor man gillar att umgås med men aldrig hinner träffa. Avslutar påsklovet med en långweekend i Branäs torsdag-söndag nästa vecka. Längtar!! Nästa år får vi försöka få till en full vecka på skidorna. Men barnen är så små än så de tröttnar efter några dagar ändå. Ska bli superkul, åker med samma kompisfamilj som förra året. 
 
Men, sista skrivpassen på ett tag idag alltså. Shit vad jag ska kötta text!! Blev inget på vägen hem igår heller eftersom jag var tvungen, eller snarare valde helt frivilligt, att jobba istället på tåget hem. Är glad att jag kunnat skriva så mycket jag ändå gjort med nytt jobb och allt. Det är över förväntan. 
 
Men, nu är det dags. Har bestämt mig för att göra nya förlagsutskick av deckarmanuset när jag är ledig. Känns bra att göra något konkret igen, var ju ett tag sen. Var dessutom länge sen jag fick en refusering nu, men eventuella fredags refuseringar kanske kommer idag då istället så nu får man vara nojjig två dagar istället för en eftersom jag inte vet hur de hanterar röda dagar... Man undrar ju vilka dagar positiva besked brukar komma från förlagen, så man kunde lägga in en eller två hoppas-dagar också under veckan. Men där har jag varken erfarenhet eller statistik att luta mig mot. 
 
Får se om det kommer några påskkärringar idag. Godisförråden är laddade. 

Glömde handväskan

Kategori: Allmänt

Har ju just börjat med handväska (så många vuxenpoäng) men inte riktigt fått kläm på det hela så glömde den på jobbet igår. Plankade ofrivilligt hem eftersom jag inte visste att jag glömt den (duhhh...) och det kom ingen konduktör.
 
Men detta är främst viktigt för där förvarar jag också USB-stickan med mitt manus på så kan inte skriva nu på morgonen. På vägen hem igår satt jag med en responstext som kommit in via mailen så märkte det inte då. Vilket var tur, hade ändå inte lyckats vända om eftersom jag hade en hämta-barn-tid att passa så det hade bar lett till stress & panik. 
 
Men jag som är så skrivsugen. Och har bara en dag kvar till påsklovet då jag är ledig en vecka och antagligen inte får så mycket gjort... suck! 
 
Läste ut Guldbrandsson igår kväll. Tog bland annat upp karaktärer, hur man kan ”konstruera” dem på ett annorlunda sätt än de tips som normalt tas upp som var rätt kul. Och som undertiteln på boken menar på, säkert hjälper bra vid skrivkramp när det kommer till karaktärer. Sammanfattningsvis rekommenderas boken till folk med skrivkramp eller idetorka. Annars kan den vara trevlig att skumma igenom ändå. Även om han har en onödigt jobbig ton i texten kan jag tycka.