Romandebutbloggen

Här skriver jag om min väg till romandebut. Jag är ännu inte där men kommer inte ge mig förrän målet är uppnått!

Har slutat räkna

Kategori: Allmänt

Kom att tänka på igår att jag nästan helt har slutat räkna och mäta saker i min skrivprocess. I början var jag nästan manisk med att mäta och räkna varje framsteg. Har för mig att det till och med ritades diagram i excel. Känns oerhört avlägset nu när jag inte ens har någon aning om vilket kapitelnummer jag är inne på. 
 
Känns så skönt att skippa allt det där. Manuset blir så långt det blir. I den takt det tar. Det är behagligt. Känner mig i balans nu när helgen närmar sig. Imorgon blir det gymnatikkurs ute Lillsved, skönt avbräck. 
 
Har justerat till några bifigurer i manuset denna vecka. Tre ”statister” blev en och fick en mer framträdande roll som ligger i linje med resten av historien. Blir ett klart lyft! 
 
Annars minns jag inte vad som hänt i manus riktigt men har en bra känsla just idag i alla fall. Kanske man kan skicka in till förlag i sommar i alla fall. Vore onekligen väldigt roligt att starta ett nytt skrivprojekt i höst. 
 
Trevlig helg på er, var ni än är och vad ni än gör!! 

Filosoferar kring diverse slut

Kategori: Allmänt

Redigeringsmässigt fortsätter jag att mala på. Tankemässigt spelas diverse olika slut upp sig för mitt inre. Försöker tänka bort analyser av hur mycket jobb varje alternativt slut innebär och istället fokusera på vilket som blir bäst. Men är inte helt lätt att hålla isär de två för det finns ju en viss längtan att bli klar nån gång för att uttrycka sig försiktigt. Försöker landa i ett så kort och koncist slut det går utan att det känns avhugget/stressat helt enkelt. Debutmanus ska väl inte vara alltför långa eller hur var det nu ;) 
 
Bländades av vårsolen igår, underbart! Förvånansvärt många alkisar som kröp fram ur sina gömmor med klirrande påsar också, man får vara lite extra glad för de hemlösas skull även om det fortfarande är kallt, kallt, kallt!  Har numera två kontor jag håller till på om dagarna eftersom jobbet jag börjat på sitter lite utspridda. Gemensamt för de båda är en fantastisk utsikt, och den bästa av dem på det kontor jag kommer vara på i första hand. Ett riktigt lyft från tidigare som bara hade bra utsikt från två mötesrum samt en handikapptoalett :/ 

Orka...

Kategori: Allmänt

Tungt att hålla ögonlocken uppe på tåget nu. Men det är ljust när jag går upp kvart i sex (!) och i helgen ställs väl klockorna om, inte tappar vi en timme då va. Jo hemska tanke. Och barnen kommer ur fas, snälla någon ta bort detta påfund med att byta tider!
 
Jag fortsatte skriva i kaos igår ändå, orkar inte planera. Tror det blir bättre än förut i alla fall. Längtar till helgen! Minus tidsomställningen då...