Romandebutbloggen

Här skriver jag om min väg till romandebut. Jag är ännu inte där men kommer inte ge mig förrän målet är uppnått!

Summering mars

Kategori: Allmänt

Sista skrivpasset i mars avklarat nu på morgonen. Summerar ihop till 21 skrivpass och totalt 47 000 tecken.  Skönt att bocka av det och ta sig vidare genom denna dag mot helg nu. 

Ett ställe för en scen

Kategori: Allmänt, Roman, Slutet, att skriva, dagbok

Igår hann jag inte skriva något eftersom jag fick sällskap på tåget av en annan dagisförälder. Dock så kom jag på det perfekta ställer för var nästa scen ska utspela sig.
 
Såhär mot slutet tycker jag att det är en av de största utmaningarna, just att hitta omväxlande miljöer. Är så trött på att de åker bil, sitter i nåt mötesrum, går korridoren fram till kaffeapparaten, häckar hemma i sin ensamhet eller knackar på hos ett vittne. Gissar att det är mina vanligaste miljöer även om jag från början i detta manus och med mitt älskade, nya, strukturerade arbetssätt verkligen har lagt manken till för att få omväxling i detta hänseende. 
 
Är extra nöjd med platsvalet eftersom det dessutom knyter an till en scen i början av boken och därmed kommer ge känslan av att säcken knyts ihop. Yey, snart får jag börja skriva det och sedan är det helg. Inte en dag för tidigt! 

Avsnitt om redigering

Kategori: Allmänt, Redigera, Roman, Skrivkurs, att skriva, vi som skriver

Nu gäller det att stålsätta sig för nu kommer favvopodden "skriv en bestseller..." dra igång det första av fyra avsnitt om redigering. Jag är ju väldigt sugen på redigering men det är nog egentligen bara bra att få all denna inspiration innan jag drar igång med den biten som kanske lär bli till sommaren. 
 
Anmäld som jag är till en skrivkurs som börjar 12 juni så vill jag helst vara klar med råmanus tills dess. Drömmen nu är att bli klar med råmanus under min skrivhelg i slutet av maj, så hinner texten vila två veckor innan kursen drar igång. Kanske att jag kan läsa igenom rubbet under dessa veckor i så fall för att få helhetsbilden. Oavsett vilket så kommer jag börja redigera då eftersom jag behöver göra det innan jag får respons på mina texter för att det ska bli så värdefullt som möjligt. Ska bli oerhört intressant att se vad man kan tänkas få för input och hur stora förändringar det kommer att leda till i manus sedan! 
 
Tror nog att en kurs med en löpande dialog passar mig bättre än en lektör som verkar vara mer att man får en skriftlig kommentar som man sedan får förhålla sig till bäst man vill. Lektör har jag aldrig varit särskilt sugen på faktiskt även om det känns som något man "borde" göra... 
 
På plussidan så skjutsade jag äldsta dottern till en tvåtimmars aktivitet igår och hann både jobba och skriva medan jag väntade utanför. Så nu är jag mer än ikapp det jag förlorade tidigare i veckan och har bara 1 000 tecken kvar den här veckan. Riktigt skönt att ligga i framkant för en gångs skull!