Romandebutbloggen

Här skriver jag om min väg till romandebut. Jag är ännu inte där men kommer inte ge mig förrän målet är uppnått!

En utgivningsgrupp som tittar, aha!

Kategori: Allmänt, Förlagsinskick, Roman, att skriva, dagbok, vi som skriver

Okej, jag kommer nog aldrig återhämta mig från detta. Mitt första lilla mikrogenombrott i förlagsvärlden! I förlagsvärlden. Jag dööör av lycka! 
 
Istället för den så gott som förväntade refuseringen stod där plötsligt något annat i mailet. Måste ha läst det minst tjugo gånger för att vara säker på att jag uppfattat saken korrekt. Är inte direkt lugn och sansad när mail från ett förlag dimper ner. Särskilt inte detta tipp topp-iga drömförlag! Men det var helt säkert information om att mitt manus vandrat vidare från högen och att manusgruppen ska ta det med så det nu ska tittas vidare på och diskuteras i utgivningsgruppen. Har ju ingen aning om vad de har för grupper eller vem som gör vad men fler på förlaget ska titta i alla fall och det måste ju vara bra oavsett vilka de är!
 
Yey, från att tidigare inte haft någon aning alls om kvaliteten på manuset så har nu någon som kan något kollat på det och sett att det i alla fall finns någonting av värde, något som skulle kunna vara intressant för andra att läsa. Har svårt att smälta denna lycka över att jag inte är helt galen som håller på och tror att jag kan skriva och att det någon gång också kan gå hela vägen. 
 
Och jag som redan var så pepp denna vecka, kommer nu inte kunna tänka på något annat än mina skrivprojekt! 
 
Och jag har inte berättat för detta förlag om bloggen så jag kan utan någon eftertanke alls droppa alla mina tankar kring detta helt fritt. Så skönt! 
 
Enligt uppgift ska de återkomma inom någon eller några månader. Tills dess ska jag njuuuuuta av lyckan! 

Tio slag i magen

Kategori: Allmänt

Ouch fick fan nästan svårt att andas under skrivpasset igår. Det blir verkligen urmaxat när man använder sig av den här nya redigeringstekniken. Jag är redan frälst, det här arbetssättet är så rätt för mig!
 
När allt kopplas samman med huvudpersonens samlade värsta livsångest. Fy fan det blir en HELT annan bok detta. Vågar knappt hitta på mer för det blir så synd om min fina, fina huvudperson. Får jag ut ”bara” hälften av de här känslorna i texten så kommer boken bli grym! Men det är ju där det blir svårt, när man ska få det att lyfta från ide-stadiet via texten till läsarna. Extremt mycket jobb återstår men det ser jag fram mot och det kommer vara värt varenda sekund. 
 
Som ni förstår hade jag ett riktigt bra skrivpass igår. Kändes som minst tio slag i magen när jag planerade och ”stödskrev”. Vilket kanske inte var så överraskande eftersom jag vaknade med superpepp, en måndag. Då vet man att man är något bra på spåren! 
 
Fortsätter lyssna på Winnerbäck, verkar uppenbarligen funka bra. 

Peppen är total!

Kategori: Allmänt

Gah, peppen är total! 
 
Har börjat styra upp manuset enligt min hemmasnickrade Lisa Cron-mall. Känns så sjukt bra och som helt rätt väg för mig som fortfarande är så otroligt förvirrad kring detta manus.
 
Fick superfin, och matnyttig, respons på senaste textinlämningen i vår lilla textgrupp också. Vilket tillsammans med att jag själv gillade slutet så mycket när jag gick igenom det förra veckan gör att jag har en bra känsla nu. 
 
Men mest pepp av allt är ändå att jag bokat in en ny skrivaresa tillsammans med samma kompis som jag åkte med förra våren! Då i maj. Nu blir det redan i mars. Inte lika mysig årstid men desto bättre fokus på att hålla sig inne och skriva, inte för att vi hade dåligt fokus förra året men ändå... Hotellen var billiga i Västerås så det blir det den här gången. Längtar! 
 
Så här långt har jag kommit i uppstyrningen av manuset (alla frågor jag besvarat är grönmarkerade).
 
 
 
För er som har bra ögon och kan läsa titeln så är det alltså det gamla arbetsnamnet på boken som ni ser. Och inte senare uppdaterade varianter. Kärt barn har många namn passar bra in på detta manus. Mitt andra manus har inte alls bytt namn så här många gånger.