Romandebutbloggen

Här skriver jag om min väg till romandebut. Jag är ännu inte där men kommer inte ge mig förrän målet är uppnått!

Lätta respektive svåra passager

Kategori: Allmänt

Igår la jag till en ny kolumn i mitt excelark/synopsis. Där jag skriver in vilka passager som är lätta respektive svåra (utifrån hur de känns att redigera) Jag känner ju när jag skriver nu att vissa partier är bra/roliga/intressanta medan andra känns svåra, krångliga och meningslösa.
 
Till viss del beror det nog på dagsformen men till viss del beror det nog också på textens kvaliteter. Önskar jag hade gjort det från början bara men bättre sent än aldrig, drar igång med det nu med ca 100 sidor kvar att gå igenom. Tänker fortsätta med det sen i kommande vändor för att prioritera mina insatser. Sedan hoppas jag kunna fokusera på början, slutet och sidan 100 som förra gången och att dessa känns riktigt bra. Och sedan försöka få bort de riktiga bottennappen så resten av texten håller någorlunda jämn kvalitet.
 
Jag har en plan igen och det kändes skönt att sätta detta igår. Hann redigera några sidor också. Sista chansen för november så nu kommer en spurt här idag. Veckorna framöver ser rätt tuffa ut med diverse avslutningar/uppvisningar/utvecklingssamtal. 

Får man leken tåla...

Kategori: Allmänt, Redigera, Respons

Ok, ger man sig in i leken får man leken tåla. Hade ett bra snack med min man igår om den här rekryteringsprocessen och kom fram till att jag kör vidare nu när jag gett mig in i leken så att säga. Vore onekligen en väldigt rolig tjänst som jag tror skulle passa mig perfekt om jag väl tar mig igenom och lyckas knipa den. Så nu kör jag på här, allt ska vara klart före jul i alla fall så det är ju skönt.
 
Men sen ska jag inte söka några fler jobb, har bett min man att påminna mig om detta framöver om/när jag får för mig att söka någon tjänst igen. Ska köra på Annikas linje och starta eget i så fall när tiden är inne. Har tänkt på det så många år och det vore bara dumt att inte göra det. Gärna tillsammans med några kollegor eller vänner. Så efter det beslutet känns det faktiskt riktigt bra, nu när jag vet att det är sista gången jag behöver utsätta mig för detta. 
 
Lyckades dessutom redigera sex sidor igår. Det satt rejält skönt! 
 
Snart dags för inlämning i vår responsgrupp igen. Hoppas kunna lämna in något denna gång! Så får kag tillbaks responsen under julsemestern vilket är bra tajming för mig att orka/hinna gå igenom och reflektera. Satt med novemberresponsen igår kväll. Vilken tid det tar, fattar inte hur jag klarade av kursen i somras samtidigt som jag jobbade :/ 
 
Och hunden växer. Har mer än tredubblat sin vikt sedan han flyttade in här i augusti. 
 

Står och stampar

Kategori: Allmänt

Står och stampar, har börjat jobba på tåget. Gjorde det igår igen. Varför frågar jag mig. Tror det är så mycket som snurrar i huvudet nu att det är enklare att jobba än att skriva. Idag ska jag dock inte öppna mailen förrän jag är inne på kontoret. Får se om jag lyckas få in ett skrivpass.
 
Blir tydligt vilken jäkla tidstjuv mailen är, tänker att jag ska kolla något litet bara. Som igår skulle jag kolla adressen till första mötet dit jag var på väg så i ett slag hade drygt halva tågresan gått och det kändes meningslöst att börja skriva så fortsatte med att harva mail istället. Samma på vägen hem. Tänkte att jag bara skulle justera ett ord i en avtalsparagraf och sen hade halva resan gått hux flux. 
 
Så nu gäller det. Fokus på manus!!!
 
Bild från gårdagens hundpromenad i vår vackra vik! Vår hund behöver lagom mycket motion än så länge (en längre promenad om dagen, annars små turer runt kvarteret bara) så det är bara njutbart. Får se hur mycket han behöver som vuxen sen...