Romandebutbloggen

Här skriver jag om min väg till romandebut. Jag är ännu inte där men kommer inte ge mig förrän målet är uppnått!

Disciplin!

Kategori: Allmänt

Är så stolt över mig själv och min fantastiska disciplin imorse! 

Trots ett lyxigt rum med en fantastiskt skön säng så gick jag upp kl 6 och skrev 45 min innan den fantastiska hotellfrukosten avnjöts. Känns riktigt bra att jag fick in det skrivpasset och tror dessutom att jag blev klar med kapitlet jag höll på med (blev lite bråttom på slutet så är inte helt säker på hur det gick...)!
 

Sen var jag på jobbet och diskuterade utformningen av ett avtal på några hundra miljoner. Senare idag blir det varmkorvsmiddag på Willys. Älskar kontrasterna i mitt liv! Nu är det helg och våren ska firas in. Må solen lysa på oss. På måndag får jag skriva igen!

Bonniers konferens

Kategori: Allmänt

Så, idag var det konferens. Igen.

Träffade en granne på tåget in till stan. Jättetrevligt i och för sig men blev inget skrivet. Väl framme på konferensanläggningen var även detta företag här samtidigt. Där hade man velat vara med också helt klart!Så inget skrivet idag. Får hoppas på större framgångar imorgon. Over and out.

Slutet, ruta 1 med en översikt

Kategori: Allmänt

Nu har det varit blogg- och skrivpaus. Jag hade en konferens med jobbet i förra veckan som tog det mesta av min tid så det fanns inte något fokus över till att skriva. Tyvärr. Men det var en trevlig och givande tillställning så det gör inte så mycket. På torsdag blir det konferens igen men den kräver inte lika mycket förberedelser så borde inte påverka i samma grad tycker jag.
 
Blev dock väldigt skrivsugen när jag såg den här mysiga skrivplatsen i fönstret på mitt hotellrum, hotell Kristina i Sigtuna. Älskar att sitta i/vid fönster. Men som sagt, tyvärr fanns inget fokus till att skriva. 
 

Igår kickade jag igång mitt nya slut. Gick bra med 5 000 nya fräscha tecken. Kokar ner det så komprimerat jag kan nu för att komma i mål. Så kan jag fluffa till det sen i nästa vända om förlagen mot all rim och reson skulle refusera mitt manus i sommar eller höst. Vilket väl inte är alltför osannolikt om man ska vara sådär tråkigt realistisk. 
 
Men skillnaden från tidigare är att nu skriver jag översikten  först. Är väl närmast något synopsis-light där jag spaltat upp kapitel för kapitel vart det ska sluta så kan jag bygga fritt efter den ändå ganska vida ramen sen. Känns ju oerhört proffsigt jämfört med att bara skriva på känsla som jag gjort tidigare. Nästan så man känner sig som en "riktig" författare. 
 
Nu står jag på bussen och ångrar att jag tog dunjackan idag, är ju riktigt varmt och gott!