Romandebutbloggen

Här skriver jag om min väg till romandebut. Jag är ännu inte där men kommer inte ge mig förrän målet är uppnått!

Välbehövlig paus

Kategori: Allmänt

Äntligen en välbehövlig paus efter att ha kört i ett rätt länge nu.
 
Satte mig med en kaffe och hunden kröp upp och somnade i knäet. Sitter sjukt obekvämt och har träsmak i baken (kökssoffa...) men vill inte flytta mig en millimeter. 
 
 
Huset lugnt, alla nöjda och glada.
 
Det här är livet. 
 
 

Klar med redigeringsrundan?

Kategori: Allmänt

Meh!
 
Idag ser jag ut att bli klar med redigeringsrundan. Kan typ inte misslyckas, bara tio sidor kvar. Skönt avslut på denna tradiga vecka. Så kan jag börja med nya friska tag och ge mitten en rejäl omgång med början på måndag  :) 
 
Helgen kommer bjuda på ytterligare ett pyjamasparty. Börjar få rutin nu på det, kan man hoppas... 
 
Annars ska jag sitta och kolla instagraminlägg från bokmässan. Brukar kännas nästan som om man varit där av alla inlägg :) Går in i helgen med överraskande bra känsla! 

Grädden på moset

Kategori: Allmänt

Som grädde på moset i den surmulna gårdagen kom en refusering på eftermiddagen. Skickar de refuseringar på tåget ner till bokmässan eller!? När jag sänkt garden för några dagar kommer det såklart. Det värsta är att så länge jag fortsätter skicka ut mina manus så kommer refuseringarna fortsätta komma in. Det går liksom inte att ta sig ur, om man inte vill sluta skriva för att bli utgiven och det är jag inte intresserad av. 
 
Nu har jag bokat in en lunchdate imorgon med en gammal kompis från plugget så får vi se om det kan få mig på bättre humör... 
 
Tog mig in i slutet under redigeringen igår och det märks stor skillnad på hur genomarbetad texten är där. Har fått in respons på mitten av boken från en av änglarna i min textresponsgrupp så den ska jag ta itu med nästa vecka och göra en punktinsats där innan jag drar igenom hela manuset en gång till sen för att se om denna redigeringsrunda har gett något resultat. Bara att hålla tummarna för att så är fallet!