Romandebutbloggen

Här skriver jag om min väg till romandebut. Jag är ännu inte där men kommer inte ge mig förrän målet är uppnått!

Nystart

Kategori: Allmänt, Inledning, Psykologisk thriller, att skriva, dagbok

Nej nu har jag vilat och funderat nog. Dags att sätta igång med nya manuset, känns kul med något nytt! Men hur sjutton börjar man ett nytt romanprojekt, från noll? Var otroligt längesen jag gjorde det.
 
Genom en tillbakablick i bloggen kan jag se att stommen i deckaren skrevs redan 2014 (första och lite på andra kapitlet, de viktigaste karaktärerna etc.) och även relationsromanen började jag med 2014. Sen tog inte jobbet med deckaren fart igen förrän sommaren 2016. Så det är alltså närmare fem år sen jag startade ett nytt projekt, innan inte räknar barn-och ungdomsromanen jag jobbade med i våras men eftersom den inte blev vad jag hoppats vill jag inte riktigt räkna in den. Kanske blir kag sugen på den igen om sisådär två år, som med deckaren, vem vet? 
 
Men idag öppnas ett blankt dokument. Tror jag börjar skriva på första scenen och ser hur det känns lite grann. Vi får se vad som händer, tar det som det kommer...
 
I övrigt, ännu en fredag utan att något förlag hört av sig. Känner mig alltmer bortglömd, vilket också är det enda rimliga. Varför skulle ett förlag bry sig om just mitt manus bland alla andra? Egenutgivning blir mer och mer lockande. Huvudfrågan är finansieringen, lektör, redaktör osv behöver man ju för att det ska bli tirckligt bra för försäljning. Kommer kosta en del med andra ord. Kanske dags att börja köpa trisslotter igen? Borde vara min tur att skrapa fram högvinsten snart med tanke på alla trisslotter jag köpt genom livet (men har slutat sedan några år tillbaka då jag tröttnade på att aldrig vinna). Men som jag försöker hjärntvätta barnen med, livet är orättvist. Och jag har haft tur i livet på så många andra sätt så egentligen är nog det mest rättvisa att jag inte vinner. Så om livet nu är orättvist, kanske jag vinner trots allt! Blir det högvinstem kanske jag startar ett eget bokförlag :) 

Psykologisk thriller?!

Kategori: Allmänt

Första scenen i en psykologisk thriller har fastnat i min hjärna. Lutar åt att det blir nästa projekt. Får se om jag kan bygga upp karaktärerna och storyn också bara...
 
Igår var det julmarknad i skolan och en av döttrarna hade teaterföreställning med sin teatergrupp på kvällen. Mysigt värre. 
 
Jobbar hemma idag då hunden behövde sällskap. Ska bli mysigt att krypa upp med honom i soffan när jag fått iväg barnen till skolan.

Poddtorka och allmän torka

Kategori: Allmänt

Tycker många poddar börjat zooma ut inför julhelgen redan. Sällan det kommer nya avsnitt av de jag följer i alla fall. 
 
På ett sätt lite skönt för det blev väl mycket där ett tag. På ett sätt  tråkigt, lyssna på dem är en favoritsysselsättning. 
 
Fick mail från en gammal kollega igår, och blev så glad. En rad bara men ändå, det blir så abrupt slut på alla relationer när man byter jobb. Roligt att tänka tillbaka på gamla gänget. Är själv superdålig på både sådana där korta vänliga mail och att hålla kontakten med folk. Ska försöka ändra på det framöver.
 
Funderar överlag mycket på diverse saker i livet just nu. Tror nog det hänger ihop med att jag fyller 40 nästa år. På min 30-årsdag var jag i tidig (ännu hemlig) graviditet med vårt första barn. Mycket har hänt! Det mesta i livet har hänt dessa år faktiskt. Det man kommer minnas bäst. 
 
Ni kanske misstänker det på ovan dravel men igår tog jag en skrivpaus. Andades ut och kände med nöjd och lättad att de sista förlagsutskicken för i år var gjorda. Nu ska jag njuta av december och försöka ligga lite lågt. Sätta enkla mål som att kanske bara öppna barn-och ungmanuset imorgon och känna efter om jag blir sugen på att skriva vidare på det eller ej. Har svårt att lämna saker ogjorda så tippar på att jag kommer vilja göra klart det.