Romandebutbloggen

Här skriver jag om min väg till romandebut. Jag är ännu inte där men kommer inte ge mig förrän målet är uppnått!

Stirrat på manus idag

Kategori: Allmänt

Huset blev plötsligt tomt så jag plockade såklart fram datorn. Insåg just att jag stirrat på manus i en dryg halvtimme eller så.
 
Scrollat lite upp, lite ned. Stämt av med översikten. Så tillbaks till manus igen. Inser nu motvilligt att mitt nya kapitel istället ser ut att bli två eller tre nya kapitel. Bara att hoppas att jag får fart i fingrarna snart igen med andra ord.
 
Summa skrivet idag: 0 tecken. Nu är tiden för eftertanke. Det kan väl inte vara fel att stanna upp och reflektera ibland? Och det är ändå ett steg på vägen även om resultatet inte är mätbart...

Don't quit your day job...

Kategori: Allmänt

Vet inte hur många gånger jag gäspade på väg in till jobbet imorse men många gånger var det!
 
Halvsov på tåget och att öppna datorn var överhuvudtaget inget alternativ, tyvärr...
 
På plussidan är att jag har haft en riktigt rolig jobbdag idag, trots att ingen lunch hann intas. En sån där dag när man känner "fuck författardrömmar, jag vill hellre fortsätta med mitt "riktiga" jobb!" 
 
Roligt för jobbet men inte bra för arbetsmoralen när det gäller manuset. Och det väcker motstridiga känslor. Om jag mot förmodan får möjligheten, kommer jag då vilja byta bana. På allvar? Jag har arbetat & pluggat i sammanlagt 15 år för att komma dit jag är idag arbetsmässigt. Skulle jag verkligen kunna ge upp det? Som tur är inget jag behöver oroa mig för i dagsläget men ändå. Svindlande tankar och har ingen aning om var jag skulle landa om saken ställdes på sin spets. Kanske är det avsluta-projekt-ångesten som ger sig till känna i ny skepnad...
 
I helgen blir det i alla fall vila. Och såklart mello! Hur överlevde man februari månad innan Mellon i sin "nya" form drog igång för 15 år sen? Denna glittriga ljusglimt i den tröttaste årstiden. Tack mello för att du finns!

Lön för mödan

Kategori: Allmänt

Ok, en översikt över sitt manus kan varmt rekommenderas. Har kommit till insikt att tekniken att bara skriva på som det kommer inte fungerar överhuvudtaget när man ska klämma in nya kapitel mot slutet och försöka få ihop det med den röda tråden.
 
Men, efter lite instick i min översikt så har jag nu i alla fall en plan för hur det ska gå till. En sten som lyfts från mitt sinne idag. Väl värt halvtimme att sätta mig ner med översikten och arbeta lite strategiskt för en gångs skull! Och vilken befrielse att ha en bra översikt när problemen hopar sig. Hade känts jäkligt jobbigt att börja läsa runt i manus och leta efter trådar osv. i det här läget. Väl värt mödan att ha jobbat parallellt med översikten, utöver själva manuset!