Romandebutbloggen

Här skriver jag om min väg till romandebut. Jag är ännu inte där men kommer inte ge mig förrän målet är uppnått!

Tomhet

Kategori: Allmänt

Så, inget skrivet på länge nu. En ovanlig tomhet. Har istället läst Stephen Kings bok om skrivkonsten och lite annat från diverse skrivrelaterade bloggar osv. Har fått ett alster från en bekant också att kommentera (sådan ära att få det förtroendet!!).

Men befinner mig själv i en svacka nu. Alla andra är så produktiva och målinriktade. Fokuserade, ihärdiga och allt vad det är. Själv gör jag ingenting (skrivrelaterat alltså, annars har jag fullt upp). Hoppas verkligen på att komma igång igen efter sommaren. Möjligen är det mitt gamla manus och de förändringar jag skulle vilja göra i det som skaver. Som gör att jag får svårt att koncentrera mig på det jag nu önskar arbeta med. Inte för att jag inte längtar efter att få lägga sista (?) handen på första manuset men det vore så kul att komma igång med det nya projektet ordentligt. För att se hur det känns att skriva 1) strukturerat och 2) en annan genre. Det jag är rädd för att något av dessa två visar sig inte vara min grej...

Men, men. På lördag reser vi tvärs över Sverige och blir borta två veckor. En del av mitt nya manus utspelar sig på denna vår destination så kan i vart fall få inspiration till platser, personer och atmosfär. Kanske det kan ge mig en bättre känsla?!

Semester

Kategori: Allmänt

Liten uppdatering från semestern!
 
 
 
 
 
 

- 10 % i redigeringen

Kategori: Allmänt

Vad jag funderar över idag framgår av rubriken. Enligt Stephen Kings tips i den hittills väl läsvärda boken "att skriva" så ska 10 % av texten bort i redigeringen. Vilket alltså är helt bakvänt mot hur jag har jobbat där jag istället broderat ut texten med säkert betydligt mer än 10 % under redigeringen.

Nu beror det ju såklart på hur man skriver från början, Kings ändå rätt långa böcker tyder ju på att han har behov av att korta ner saker och ting. Att jag som är van att skriva korta, kärnfulla facktexter mycket väl kan ha behov av att brodera ut texten i redigeringen är ändå möjligt. Men. Kanske att jag broderat ut för mycket nu i redigeringsomgången. Kanske jag nu efter att ha gjort det jobbet behöver gå igenom manuset en gång till och ta bort 10 % ändå. Manuset är ju som tur är tillräckligt långt för att klara det.

Något att fundera över till dess det är dags att ta sig an rond tre med första manuset när andan faller på någon gång i framtiden.