Romandebutbloggen

Här skriver jag om min väg till romandebut. Jag är ännu inte där men kommer inte ge mig förrän målet är uppnått!

Väntan över

Kategori: Allmänt

Denna damp ner hos mig via det lokala postombudet igår. Den har jag längtat efter och ska läsa på resan nästa vecka. Nesser är en av anledningarna att jag började skriva från första början och en stor inspiration. 
 
 
Inser samtidigt att jag inte kommer hinna med någon redigering varken idag (barnvakt åt 2 andra ungar utöver mina egna) eller imorgon (heldag på Gröna Lund). Får sätta mitt hopp till torsdag & fredag helt enkelt. Annars blir det till att fortsätta när jobbet drar igång igen. 

Spänning

Kategori: Allmänt

Missade helt att det redan är måndag. Fördelen med semester att bli lite dagvill. Kommer inte hinna skriva något idag eftersom jag behöver handla, fixa glasögon (inte till mig) mm. Men igår kom ett podavsnitt av Skrivdrömmar, som gjort för där jag befinner mig i processen just nu. 
 
Det jag tar med mig främst är Hitchcocks tips som de hänvisade till, att spänning alltid (nästan men som princip) överträffar överraskning. Det är just detta jag jobbar med just nu. Att öka upp spänningen/drivet i mitt manus. Så känner mig inspirerad ändå, bara att invänta lite skrivtid nu. Men ett av de bästa avsnitten från den podden, rekommenderas. 

Jabadabadoo!

Kategori: Allmänt

Jag är igenom! 
 
Trots soppatorsk i datorn som gjorde att en halvtimmes arbete försvann (trodde dokumenten uppdaterade sig automatiskt med kortare mellanrum än så...) och fick göras om så är jag igenom den stora omstruktureringen av mitten. Och ny rubriksättning klar. Ja, jag har lite ovanligt kapitelrubriker i det här manuset. Tycker det är kul att hitta på lite kryptiska rubriker som jag hoppas väcker nyfikenhet att läsa vidare. 
 
Nu blir det ofrivillig skrivpaus i helgen, brosans ungar kommer hit tidigt nu på morgonen och sover över tills imorgon. Men det blir kul omväxling men extra glad att jag hann klart det jag höll på med innan! 
 
Summan av kardemumman blev 2000 ord plus. Har ändrat en hel del, förstärkt kopplingarna mellan huvudkonflikten och några sidospår samt karaktärernas reflektioner i vissa delar. Andra grejer har tagits bort. Så uppe i lite drygt 79 000 ord nu för detta manus totalt.