Romandebutbloggen

Här skriver jag om min väg till romandebut. Jag är ännu inte där men kommer inte ge mig förrän målet är uppnått!

Halvvägs!

Kategori: Allmänt

Säger som Reinfeldt, halvvägs! Ska fortsätta med kapitel 26 nu på morgonen. Så hoppet om att hinna klart i tid lever.

Kapitel 25 var ett riktigt skitkapitel men 26:an Börkade helt ok igår så hoppas det vänder uppåt lite nu.

Har särskilt en relation jag behöver gå djupare i för att ge den här inledningen lite mer stuns. Men mycket av redigeringen kommer gå ut på att förtydliga och förstärka är känslan. Och förfina. 

Idag lämnar jag barnen och åker sen till jobbet trots att det är onsdag som egentligen är min jobba-hemma-dag men gick inte att hålla mötesfritt nu med alla helgdagar. Tänk om man kunde lära sig att planera för typ en halvtid i maj något år så kanske man skulle slippa stressa inför helgerna. Men det är nog nära på omöjligt...

Kylan drar in

Kategori: Allmänt

Idag matchar vädret känslorna kring mitt manus rätt så bra...
 
 
Ett stilla duggregn från en kompaktgråhimmel...
 
Vad är unikt för just denna berättelse? Vad är temat? Hur ska jag nånsin kunna göra en hisspitch på detta och varför nämns det alltid som så himla viktigt i många bloggar och poddar?
 
Tröstar mig med att jag förhoppningsvis har många år kvar. Om inte annat så är detta alltid en läroperiod, nånting att ta med mig in i nästa projekt. Som jag dock inte är i stånd att börja fundera över redan nu,vilket nog är tur för att kunna hålla fokus. 

Sträckläsa

Kategori: Allmänt

Helt otroligt att denna fantastiska långhelg är över. Överväldigad av semesterlängtan. Och av denna sträckläsning av manus.
 
Har tagit mig igenom 19 kapitel. Hoppas bli klar med genomläsningen innan skrivkursen börjar den 12:e. Det är åtta arbetsdagar dit. Så lite drygt fyra kapitel per arbetsdag skulle jag behöva plöja. Får se hur det går med den saken.
 
Det här med att läsa igenom manus känns annars otroligt plågsamt och segt. Jag vill ju skriva och jobba. Inte "bara" sitta och läsa och analysera. Försöker att inte snöa in mig på detaljer utan läsa översiktigt med fokus på de stora dragen men det är supersupersvårt. Mycket svårare än jag trodde. Och att ha distans till texten. Helt omöjligt skulle jag vilja påstå. 
 
Responsen jag fick i helgen var en riktig ögonöppnare, hur viktigt att få någon annans ögon på texten! Det hade jag faktiskt inte greppat tidigare. Trodde jag hade betydligt mer distans till texten än jag faktiskt har. 
 
Idag tar jag med mig två manusbuntar a fyra kapitel. Bara att pressa sig igenom. Sedan ska jag äntligen få börja redigera, så nära nu ändå! 
 
Igår blev det premiärbad. Kan inte minnas att jag badat redan i maj någon gång tidigare och det var inte ens smärtsamt!