Romandebutbloggen

Här skriver jag om min väg till romandebut. Jag är ännu inte där men kommer inte ge mig förrän målet är uppnått!

Morgonstund har...

Kategori: Allmänt, att skriva, dagbok

 
Ajaj, idag får jag betala för att vi är bilägare! Rackaren ska in på verkstaden varför jag ska vara i en förort belägen på en annan sida om stan idag kl 7.00. Fy sjutton! Får väl se om det går att skriva något på vägen till jobbet sedan. Har ingen aning om hur man tar sig därifrån kommunalt men det måste ju gå att lösa i alla fall...Försökte mig på att fotografera rutan men kan inte se om det syns något på bilden för min mobilskärm är totalsprucken.
 
 
Får kämpa lite extra idag för sedan är det långhelg och vi byter dessutom våningsplan på jobbet så är full flyttpanik nu igår och idag. Men jag ska få ett berydligt större och luftigare  rum efter flytten så jag ska inte klaga. 
 
April 2017 kommer inte att gå till historien som en särskilt bra månad sett till antalet presterade tecken, eller vädret heller för den delen, men är glad att vara igenom för är man väl framme i maj så kan det ju smälla till och bli behagligt klimat rent utav. Som jag har längtat, den senaste veckan har jag i vart fall inte frusit utomhus så det har varit en befrielse! 
 
Skulle vilja fortsätta babbla på här men måste tyvärr baxa mig iväg mot verkstan nu. Och alla andra har säkert bättre saker för sig också ;) 

Den "rätta" miljön?

Kategori: Allmänt

Nej igår kväll fick jag ge upp läsningen av Maestra som jag kämpat med ett bra tag. Jag klarar helt enkelt inte med den sunkiga krogmiljö den utspelar sig i just nu. Inser samtidigt att mitt eget manus har en miljö som jag har en känsla av att  vissa kan haka upp sig på. Svårt det där, om man ska satsa på en vardaglig miljö man tror inte gör någon särskilt intresserad (av just den anledningen i alla fall) men som inte heller riskerar att stöta ifrån sig läsare eller istället ta en miljö som är mer speciell/specifik och därmed kanske irriterande och väcker lite mer känslor i allmänhet? 
 
Istället blir det Vågspel av Ann Rosman som jag lånat av svärmor. Nu kommer jag bli lite kritisk igen här men det är bara sådan jag är, läser alltid saker med kritiska ögon och det är verkligen inget illa ment utan bara så som jag är som person och antagligen kanske det spätts på av mitt jobb som jurist. Men, bara på första sidan finns det inte mindre än tre stycken "som om" och en hel del fler liknelser som inte inletts med "som om". Och då är ändå en fjärdedel av sIdan upptagen av luft och rubriker. 
 
Lite småskum inledning med andra ord, jag som tänkte att jag skulle vara seriös och läsa prologen denna gång (som jag annars vanligtvis hoppar över) men det borde jag kanske inte ha gjort. Får se om jag ångrar mig framöver eller kommer uppskatta boken mer nu när jag läst prologen som en riktigt lydig och ordningssam bokkonsument!
 
Väl inne på första kapitlet så är det tryckfel/stavfel redan i det första stycket. Får känslan att det var lite bråttom kanske när denna boken skrevs... Men förutom dessa petitesser så verkar den lättläst och rätt lovande ändå! 
 

Författare på steroider

Kategori: Allmänt

Alltså gårdagens skrivpass var helt makalöst, jag var som mig själv på steroider. Som en författare i superskrivhjältetappning!
 
Skrev över 5 000 tecken ena vägen och utan att det ens var några förseningar. Ett kapitel som dessutom vävde ihop tidigare kapitel med senare och innehöll en avgörande vändpunkt som jag tycker att jag fick till riktigt bra. Kom även på två nya titlar under resan (Annikas blogginlägg om just titlar måste ha berört mitt undermedvetna för de här bara poppade upp). Den ena titeln ledde dessutom till noteringar i synopsis om följdändringar som behövs om jag byter till den titeln. Dessutom verkar titeln vara ledig efter en snabb slagning på några webbokhandlar. 
 
Detta var antagligen mitt livs bästa skrivpass! Synd att jag jobbar hemma idag, det hade varit intressant att testa om flytet fanns kvar! Hur snabbt det kan gå mellan toppar och dalar!