Romandebutbloggen

Här skriver jag om min väg till romandebut. Jag är ännu inte där men kommer inte ge mig förrän målet är uppnått!

Före eller innan?

Kategori: Allmänt, Roman, att skriva, dagbok, vi som skriver

I söndags hade DN en kort, koncis och tydlig förklaring av vilket av rubricerade ord som ska användas när, något som är ett av mina språkliga problemområden som nu förhoppningvis ska sitta framöver! 
 
 
Mitt viktigaste uppdrag nu är att komma ihåg att säkerhetskopiera, befarar att det var länge sen och idag kommer en tekniker och skruvar i lap topen. I helgen blev det en fullspäckad lördag och superslappig söndag med lite småmeck i maklig takt bara. Precis som jag gillar mina helger! 
 
Förra veckan klarade jag inte skrivmålet sett till antal tecken men är ändå nöjd att jag fick ner så mycket som jag gjorde ( nästan exakt 9 000 tecken) med tanke på att det var en röd dag inblandad som gjorde att ett av skrivpassen aldrig blev av. 

Bottennapp och tekniska riskmoment

Kategori: Allmänt

Nej men igår var det ett riktigt bottennapp sett till fokus och antal tecken, knappt ens tusen stycken blev det. Ser flera orsaker till detta om man nu ska analysera och det kan jag ju inte gärna låta bli att göra.

Dels att jag satt uppe till kl 1 natten dessförinnan och skrev på mitt fantastiska avtal som jag är helt uppslukad av just nu. Dels att mitt tangentbord strular (igen), att jag behövde börja på ett nytt kapitel i en miljö och med karaktärer som jag inte mött på länge, att jag fick den inte så briljanta idén att sätta mig längst fram i bussen där busschauffören hade beslutsångest och zappade vilt mellan radiokanalerna hela resan. Superirriterande!  Utöver allt detta drabbades jag av upploppsångest.

Räknade efter hur mycket jag har kvar att skriva på råmanus och kom fram till att det bara är fem kapitel. Fem ynka små kapitel. Det är ju så gott som ingenting. Visst längtar jag till redigeringen men det blir ju också lite läskigt att behöva konfrontera sina texter. Men jag borde ju verkligen kunna få råmanus klart som senast under min skrivhelg i slutet av maj. Så kan jag börja redigera lagom till skrivkursen sedan. Skönt att planen ser ut att hålla! 

På måndag blir det nervöst för då kommer en tekniker som ska byta tangentbordet på min lap top. Får inte glömma att säkerhetskopiera innan dess! 

Idag liksom varannan fredag är det heldagsmöte. Och ikväll har jag lovat barnen att de ska få plocka fram det som är kvar av deras påskägg. Ett inte så kärt återseende enligt min mening men vad gör man väl inte för de små liven. 

Idag är jag bag lady med inte mindre än fyra bagage, tygpåsar är så bra!! Särskilt de här från mellon :)

 
Vårjackan på också, och svettas! Yayy! 

Årets mest frustrerande låttext?

Kategori: Allmänt

Idag är det på'et igen. Hoppas ta mig framåt även denna gång. Blev dock väl besatt av mitt arbetsrelaterade skrivprojekt som jag påbörjade igår (en semi-ny avtalstyp som ska lanseras som jag får spåna helt fritt kring, det bästa jag vet arbetsmässigt!) vilket också lockar men ska hålla fokus på manuset nu ändå. Har ju arbetstid att jobba på men det är svårt att koppla från när alla ideerna pockar på. 
 
Igår blev det lite gamla schlagerlåtar på stereon och det är en av låttexterna som gör mig helt galen av frustration. Det är texten till "när ingen ser". Bra och intressant låttexttema, kan ju finnas hur mycket roligt/originellt/förbjudet/skämmigt etcetera som helst och som folk gör när ingen ser. Men så väljer de att fortsätta med "dansa på vatten". Alltså, hur tänkte de där?! Tycker den där textraden förstör hela låten, som väl inte varit en favorit ändå men ändå kunde ha varit helt ok om inte... 
 
Inser nu att detta nog är veckans andra sågning/negativa kommentar. Verkar som att jag är på krigsstigen denna vecka. 
 
Den här förvånansvärt rangliga trappan behöver jag passera för att inte behöva ta en omväg vid hämtning/lämning på förskolan. Syns kanske lite grann hur högt det är om man kollar in herr-går-man-skylten långt där nere på marken. 
 
 
Upplevelsen blir knappast bättre av att man dessförinnan passerar denna skylt...