Romandebutbloggen

Här skriver jag om min väg till romandebut. Jag är ännu inte där men kommer inte ge mig förrän målet är uppnått!

Nytt år nya chanser?

Kategori: Allmänt

Puh, inga mer refuseringar år 2017. Skönt! Idag ska jag bara festa och glömma allt vad manus och förlagskontrakt heter. 
 
Har avslutat ”Story genius” som innehöll en hel del konkreta rätt bra tips men var väl enkelspårig kan jag tycka. Men vissa delar tar jag med mig till verktygslådan absolut. Den korta sammanfattningen är att det man behöver för en säljande historia är i första hand en huvudkaraktär som för en inre kamp mot en felaktig föreställning (misbelief är begreppet hon använder, svårt att översätta...) som denne burit med sig genom livet men som till slut sätter så pass mycket käppar i hjulen för huvudpersonen att denna måste agera och utmana den felaktiga föreställningen. Typ så. Kommer en längre sammanfattning en annan dag.
 
Nu ska jag laga hummersoppa för första gången i livet och samma med coq au vin som blir huvudrätt. Efterrätt i form av tiramisu (min favvo!) förberedda jag redan igår. 
 
Gott nytt år!! 

Hänt sen sist

Kategori: Allmänt

Sammanfattning av vad jag haft för mig sen sist;
 
- mobilfri dag igår. Skönt!
- sovmorgon till elva igår. Superskönt! 
- jobbat med diverse responser på andras texter = superkul!
- fortsatt läsa story genius. Tänkvärt och frågeväckande. Kan det vara så här? Kommer ett inlägg om bokens innehåll när jag läst klart den sen. 
- infört ny regel i huset att inga mammor och pappor får väckas före kl 9.00. Återstår att se om det fortsätter lina lyckat som igår, se punkten om sovmorgon ovan. Livsomvälvande i så fall! 
- spelat crossboss nu på morgonen, utmana mig nu då (användarnamn dahlberghelena) det är jättekul! 
- byggt lego
 
 
- gått ut med hunden
- spelat sällskapsspel med barnen
- planerat nyårsmenyn, då blir det party in the house!!

En föreställning

Kategori: Allmänt

Mycket kultur denna semester. Igår Harry Potter på tv 4 och idag musikalen Aladdin producerad av Dröse/Norberg. Deras föreställningar är alltid en vitamininjektion och bland allt som är bra och så lustfyllt genomarbetat är det framförallt kostymerna jag minns från denna föreställning. Så bra! Framgår inte riktigt av bilden dock kanske... 
 

Nu hoppas vi alla blir friska så vi kan komma ut och röra lite på oss också!