Romandebutbloggen

Här skriver jag om min väg till romandebut. Jag är ännu inte där men kommer inte ge mig förrän målet är uppnått!

Terminator

Kategori: Allmänt

Inspirationen tryter. Upplägget är förvirrat. Har plötsligt två kapitalt olika alternativa slut. Vägen till mål känns oändligt lång. Projektet omöjligt. Storyn meningslös och trist. En sån dag. 
 
Ska försöka skriva ändå. Hålla fast vid min tidigare inställning att ett dåligt avsnitt är bättre än inget alls. Då har man i vart fall nåt att jobba vidare med. Sådana där klämkäcka små uttalanden låter så självklara och enkla när man har flow men nu när man verkligen är där i inspirationsdippen. Då låter det inte alls lika bra eller logiskt. 
 
Men ska försöka gå fram som en terminator med texten idag på tåget. Skita i allt vad känsla heter och bara skriva vilket strunt som än kommer ut. Får väl se om det går att ta sig fram ändå... 

Fram eller tillbaka?

Kategori: Allmänt, Redigera, Roman, att skriva, dagbok, dramaturgi, vi som skriver

En helt vanlig helg lagd till handlingarna. Möjligen snäppet mer social än vanligt. Lördag blev det en shoppingtur i stan med äldsta dottern. Blir tokig av alla människor och är tacksam att bo i en lugn förort! Åker nästan aldrig in till stan förutom för att jobba men vi skulle hämta ett par glasögon på Norrlandsgatan så gick inte att köra köpcentrum denna gång. 
 
Kollade en stund på Skavlan i fredags även om jag tycker det är rätt slätstruket och trist. Men Ranelid var intressant att lyssna lite på ändå. Viöken enorm vikt han fäster vid den första meningen. Tror han kallade den en "helig portal". Och den barbariska frihet man har som författare.
 
Idag drar det igång igen med skrivandet. Bara halvsugen denna måndag vilket beror på att jag föll in lite på ett oväntat spår i förra kapitlet och nu försöker bestämma mig för om jag ska åtgärda det nu, radera eller ändra resten. Eller om jag ska skriva på till slutet ändå och hoppas på att lösa det i redigeringen. Lutar åt det sista men det känns kanske väl slappt? Samtidigt är jag så sjukt osugen på att gå tillbaka. Får se efter skrivpasset hur det blev... 
 

Husdjur

Kategori: Allmänt

Igår flyttade en katt in här. Jag har aldrig haft några husdjur förut (undantaget vandrande pinnar men de räknas inte i sammanhanget) så det hela känns oerhört ovant. Vi sov gott inatt alla fem i huset i alla fall. Vi funderar på att skaffa husdjur och fick chans att vara kattvakter några veckor åt en kompis kisse så det passar perfekt att prova på lite innan vi bestämmer oss definitivt. 
 
Sista skrivdagen denna vecka vilket alltid känns lite vemodigt mitt i all fredagsglädje. Skrivandet rullar på så sjukt stabilt nu. Riktigt skönt.