Romandebutbloggen

Här skriver jag om min väg till romandebut. Jag är ännu inte där men kommer inte ge mig förrän målet är uppnått!

Responsrunda 1

Kategori: Allmänt

Då var responsrunda nummer 1 på kursen klar. Jag kan andas ut, nu är vi igång. 
 
Den främsta lärdom jag tar med mig är att inte kasta mig hals över huvud in och börja redigera så fort jag får respons av en utan vänta tills jag fått in alla synpunkter. Det en person inte tycker fungerar kan nämligen vara just det någon annan tycker är extra bra. Så får öva på en av mina sämsta grenar framöver, tålamod! Så kan jag väga alla synpunkter mot varandra och mina egna sedan under mer ordnade former. 
 
Annars går det lite väl snabbt framåt på sina ställen var väl huvudsakliga responsen från läraren som jag tolkade det. Måste låta läsaren vila mer i texten. Så nu la jag till någon sida fluff till dessa tjugo första sidor. Annars var det någon klyscha jag fick stryka och lite smågrejer som någon replik det var otydligt vem som uttalade o dylikt.  
 
Nästa inlämning blir nästkommande tjugo sidor. Alltså sid 20-40 i manuset. Om det också går bra så kommer jag nog hoppa fram lite till inlämning nummer tre och fyra så att jag kan få lite återkoppling på slutet också. Har för mig att en stark början och ett bra slut är viktigt vid inskick till förlag. Dessutom är jag lite osäker på hur pass "öppet" slut som kan accepteras. Hur mycket trådar man kan lämna till en uppföljare helt enkelt. Det skulle jag gärna ta feed back på. 
 
Men, har fått så mycket bra tips redan från läraren och fyra kurskamrater. Oerhört lärorikt att se hur ens texter landar hos olika läsare. 
 
Nu fortsätter redigeringen. Känns nästan som semester efter förra veckans arbete med att ge respons på de andras texter vilket var betydligt svårare och mer energikrävande! Hann inte ge respons till alla utan satsade på att ge mer utförlig respons till de tre i min grupp och en från den andra gruppen som är lite mer engagerad och som också skriver spänning. Känns bättre att ge mer kvalitativ respons till några få istället för mer översiktig respons till alla. 

Minnesanteckning till mig själv

Kategori: Allmänt

Här kommer en intern minnesanteckning till mig själv, detta sätter tummen på ett tema i kommande manus så bra så jag måste spara länken. 
 
http://www.dn.se/kultur-noje/nina-bjork-om-rutavdraget-nar-sverige-la-ut-livet-pa-entreprenad/
 
 

Barndag

Kategori: Allmänt

Idag hade jag en riktig barndag, Har inte orkat leka så mycket på senaste tiden sä kände att det var dags att engagera mig lite extra.Följde yngsta dottern i hennes fantasilekar. Mysigt men utmattande...
 
Här maskerad under jakten efter skatten...