Romandebutbloggen

Här skriver jag om min väg till romandebut. Jag är ännu inte där men kommer inte ge mig förrän målet är uppnått!

Obligatorisk semmelbild!

Kategori: Allmänt

Här kommer obligatorisk semmelbild från lunchen idag. Ikväll blir det hembakta! 
 

Trist att döda

Kategori: Allmänt, Mitten, Roman, att skriva, dagbok, vi som skriver

Puh, igår blev jag klar med ett längre kapitel där en av karaktärerna dör, som tyvärr inte var någon favorit att skriva måste medges. Liksom mitt förra alldeles för långa kapitel ska jag nog dela upp det på två sedan när jag redigerar.
 
Det är ju fler dödsfall i det här manuset och det första har jag för mig var rätt kul att få till men nu känns det lite gjort måste jag säga. Det intressanta i mina ögon är istället själva uppbyggnaden och bakgrunden, hur kunde det gå så här illa? Det är också de bitarna som har varit absolut roligast att skriva. Själva hemskheterna i sig är däremot inget jag tycker man behöver frotera sig i (kan man säga så?). När jag läser deckare, kriminalare etc så skummar jag alltid förbi de delarna också. Blod, tortyr och allmänt splatter är inget för mig. Spelet bakom däremot, det tycker jag är fascinerade. Kanske kommer jag låta det ta än mer plats i revideringsrundan sedan... 

Slutspurt!

Kategori: Allmänt, Roman, att skriva, dagbok, vi som skriver

Då är det sista chanserna för februarileveranserna nu då. Behöver väl knappast säga att tiden flyger fram, det vet nog de flesta som skriver. 
 
Förra veckan summerade i alla fall till 13 000 tecken och uppslag till två nya kapitel som jag ska klämma in mitt i två av mina för långa kapitel så de blir kortare och med ett litet break emellan. Tror det blir bra. 
 
Sportlov denna vecka men vi jobbar på som vanligt, förhoppningsvis blir det lite lugnare än vanligt i alla fall. Många verkar ha semester. Under påsklovet ska vi dock på skidsemester men får väl se om det är någon snö kvar vid det laget.... 
 
I helgen var delar av min släkt här för middag & mello. Supertrevligt men också en utmaning då dessa tre har diverse allergier, överkänsligheter och specialkosthållning så det är riktig hjärngympa att anpassa ingredienserna på respektive tallrik. Igår var första gången jag lyckades till 100 % vilket kändes riktigt bra. Den här typen av gäster medförde för oss ganska annorlunda mellosnacks men var både gott & fräscht faktiskt!