Romandebutbloggen

Här skriver jag om min väg till romandebut. Jag är ännu inte där men kommer inte ge mig förrän målet är uppnått!

Karaktärers utveckling

Kategori: Allmänt, Respons, att skriva

Det här manuset har jag ju verkligen satsat på att försöka göra "rätt" och skriva enligt mer traditionella regler och tips än mitt första som var betydligt mer egensinnigt/hemma-snickrat. 
 
Bland annat det här mer karaktärerna och att de behöver utmanas och förändras genom boken. Så fick jag den bästa responsrad jag kan tänka mig på min inlämning nummer fyra igår. Inlämningen var en del av slutet/upplösningen till skillnad från tidigare inlämningar som varit 40 sidor i början och sen 20 sidor i mitten ungefär. Och så i en nyckelscen får jag den här kommentaren om huvudpersonen av en kurskamrat helt spontant; Oväntat! Hade jag inte väntat mig av X att hon skulle vara så... Som bara visar så väl att jag har lyckats få denna huvudkaraktär att ändras under manusets gång och på slutet göra något hon aldrig skulle ha gjort de första hundra eller ens tvåhundra sidorna. Yey, lyckan är total då detta var precis vad jag hade hoppats på! 
Idag blir det till att tvätta inför resan! 

Hund i sängen...

Kategori: Allmänt

Helt slut idag efter fyra nätter med en hund i sängen. Sover inte bra med honom där i mitten av vår dubbelsäng.  Plötsligt börjar han tassa runt på en och lägger sig att sova över en eller slickar sina tassar så jag vaknar. Instt blir sista natten, riktigt skönt ska det bli att sova normalt igen sen. 
 
Idag var det sista Skansenshowen, Dollystyle var gästartister, ojoj vad populära de är. Knökfullt på Solliden! Och supersynkade i alla danser, hade många bilder som den här i telefonen. Min femåring satt snällt och väntade i fyra timmar innan showen drog igång. 
 
 
 
Ligger i sängen nu sen kl 19 (farligt nära min resgodisgömma till på tisdag...) Ska ta och skriva ihop några responstexter nu och sen somna. Godnatt! 

Sista oplanerade semesterdagen

Kategori: Allmänt

Favoriten för mig är oplanerade semesterdagar. Bara göra vad man känner för. Igår blev det mycket brädspel, lyssna på musik, klippte gräsmattan och åkte en runda till återvinningscentralen. Glömde handla pasta så istället för pasta med laxsås som jag tänkt mig blev det laxen med en potatispaj jag googlade upp och improviserade utifrån på det vi hade hemma. Lät ju sådär med potatispaj om jag ska vara ärlig men blev riktigt gott och supersomrigt!

Hade tänkt hinna köra all respons innan vi drar på tisdag (sista inlämningsdag för texterna är på måndag men vi är snabba i gruppen så alla utom en har redan lämnat in) så att jag kunde vara helt ledig/fri på resan men ser inte hur jag ska hinna det. Har bara hunnit igenom en text hittills. Skulle vara om jag lyckas hålla mig vaken någon natt och köra nattpasset. Hade tänkt göra det igår men somnade som en klubbad säl efter några sidor i Ninni Schulmanns bok. Det var det där med semestervinet på kvällarna som nog bidrar till tröttheten... Semesterböckerna kom igår i alla fall så skönt att slippa stressa över den leveransen på måndag.
 

Idag blir det födelsedagskalas för mamma!