Romandebutbloggen

Här skriver jag om min väg till romandebut. Jag är ännu inte där men kommer inte ge mig förrän målet är uppnått!

Rawfoodpizza

Kategori: Allmänt

Igår svirade jag till det med lillebrorsan i stan. Blev en raw food pizza, man hade aldrig kunnat gissa att det var en pizza om man inte läst menyn men gott var det i alla fall. Förutom sjögräset (det där mörkgröna bakom groddarna). 
 
 
Matapoteket hette stället. Kanske botar det mitt ryggskott från gröna lund som fortfarande sitter i. Man kan ju alltid hoppas i alla fall... Som lite kuriosa kan nämnas att en kille i den här veckans kursinlämning av mitt manus, står framåtböjd och stirrar ner i just de här gatstenarna där vi satt igår. Ett rent sammanträffande dock att vi hamnade just där, eller något undermedvetet?
 
Lät så konstigt från sängen när jag kom hem och skulle lägga mig, när jag tände sänglampa hittade jag den här gamla kraken på min plats.
 
 
Vi är hundvakter igen men jag är inte van att ha de i sängen. Hans mage knorrade oroväckande dessutom. Men vi lyckades samsas om utrymmet och somna till slut i alla fall... 
 
Idag skrivpaus och en shoppingrunda till stan för inköp av nya dansskor till barnen! 
 

Sängarbete

Kategori: Allmänt

Dags att redigera efter senaste responsen. Tar de mindre justeringarna nu under semestern och funderar vidare över de större ändringarna som kan behövas. Eventuellt kör jag ett första förlagsutskick på befintligt när kursen är slut och jobbar samtidigt vidare till en version två som får gå till förlag senare i höst i så fall. Svårt att veta när det är dags, man blir ju liksom aldrig "klar". 
 
Sitter parallellt och filar på inlämning nummer fyra och fem till kursen som är de sista. Nästa vecka drar vi nämligen på en liten road trip (Trosa-Kungälv-Smögen) som avslut på semestern så då vill jag ha det mesta klart tills dess. 
 
Frukost med manusarbete i sängen idag medan barnen kollar på Sommarlov!
 

Semesterläsning beställd

Kategori: Allmänt

I augusti drar vi en vecka till västkusten, Smögen liksom förra året. Har beställt reseläsningen i god tid nu så böckerna hinner komma fram. Har haft en del leveransbekymmer vad gäller online-köp senaste tiden (inte från någon av bokhandlarna dock men vill vara på säkra sidan). 
 
Jag själv tänkte läsa Den åttonde dödssynden av Rebecka Edgren Aldén. 
 
Sedan har vi som tradition att barnen får någon bok att ha med som godnattsaga inför varje resa. Äldsta dottern ska få Legenden om Sally Jones (Jakob Wegelius) och minstingen Älvsommar (Mårten Sanden). Tror dessa två dessutom kan bli bra inspiration till mitt kommande barn/ungdomsboksprojekt också! 
 
Idag hoppas jag få tillfälle att bara slappa. Men vi får väl se...