Romandebutbloggen

Här skriver jag om min väg till romandebut. Jag är ännu inte där men kommer inte ge mig förrän målet är uppnått!

Motivation...

Kategori: Allmänt, Roman, att skriva, chic lit, dagbok, vi som skriver

Det här med motivation. Tror min man är min musa för nu när han är borta har jag noll och ingen lust att göra nånting.
 
Min tes är att det beror på det jag skrev tidigare, att det inte finns några rutiner. När man missar dem så hinner glöden släckas mellan varven. Därutöver har det varit full fart på jobbet så det är klart att det tar mycket energi också.
 
Så här ser det ut när jag jobbar hemifrån utan att orka gå upp i arbetsrummet och istället fastnar i köket. Av sekretess- och teaser-skäl la jag upp manuset på skärmen när jag tog bilden. Chipsen blev lunch när tiden rann iväg. Inte helt fel utan snarare helt rätt :)
 
 
Ikväll ska jag ändå försöka slå på datorn utan några ytterligare krav på att prestera något. Myrsteg kan ibland vara nödvändiga och detta är en sådan kväll.
 
Men innan dess ska vi avsluta fredagsmyset, tv-spel med barnen i soffan.

På jobbet vänder det...

Kategori: Allmänt, att skriva, dagbok, vi som skriver

 
... som så många gånger förr. Allt känns bra igen när man väl är på plats. Jag gillar egentligen inte ens blommor men när jag möts av denna bukett kan inte ens jag låta bli att dra på mungiporna!

Inspirerande (?) morgon

Kategori: Allmänt

Pustar ut på bussen efter en sån där riktig värstingmorgon. Sovit dåligt, trötta barn, lite för bråttom, stor brist på tålamod. Åker nu genom ett regngrått Stockholm. Håller tillbaks tårarna som stockar sig i halsen.

En sån där morgon som får mig att fundera på vad man håller på med egentligen. Så andefattigt. 

Igår råkade jag komma över en artikel om stress hos spädbarn. Och då var det inte om stress pga. sjuka föräldrar etc utan stress pga barnens flängiga, stressiga vardag. Där de slits mellan barnrytmik, sagostunder, babysim och barnvagnsbio fast allt de vill egentligen är att ligga nakna mot en nära släktings hud och joddla, gosa och ha det mysigt. Typ så. Så vad är det vi håller på med?
 
Inspirerande på så sätt att det får mig att längta mer än någonsin till ett annat liv. Som författare. Är det möjligt?