Romandebutbloggen

Här skriver jag om min väg till romandebut och livet därefter! Debuten kom år 2021 med kriminalromanen Dödsrensaren, skriven tillsammans med maken Jonas Dahlberg. Nästa kriminalroman av oss släpps juni 2024!

Vi bygger om manuset

Kategori: Allmänt, Marknadsföring, Parhäst no 2, Roman, Utgivning, att skriva, dagbok, vi som skriver

Yey, lunchen med förläggaren blev äntligen av i fredags! Otroligt mysigt att ses och prata bok. Vi hann avverka både nutid, dåtid och framtid!

Dels pratade vi om hela processen kring Dödsrensaren och erfarenheterna från det arbetet. Sen pratade vi lite försäljning och marknadsföring. Nu när den första hypen lagt sig börjar det bli dags att lyfta titeln igen så den inte glöms bort och tappar styrfart. Som alla nog vet vid det här laget är det inte lätt att nå ut i bruset så här får man tänka till lite för att lyckas. Vi får väl se hur det går med den saken. 

Sen hann vi prata lite framtid också om andra delen i serien, både till innehåll och lite löst kring tidsramen. Väldigt roligt och inspirerande på det hela taget.

(null)

Stillade nerverna med en gt när jag kom hem. 

Lördagen väcktes jag av sol och formligen flög ur sängen. Sen blev det hemmafix med att bygga iordning vårt fina trumrum med ljuddämpande väggpaneler, gardiner och ommöblering. 

Söndagen var såklart bäst eftersom vi hade tid att jobba med uppföljaren till Dödsrensaren. 

Vi fick en hel del tankar med oss från lunchen med förläggaren i fredags så söndagens arbetspass la vi på att planera om vissa delar och ändra en del linjer och karaktärsutvecklingar. Inget jättestort, ungefär åtta kapitel som berörs.

Känns riktigt bra och tror manuset får sig ett rejält lyft när vi justerar till de här ändringarna, hoppas vi hinner göra det nästa helg så vi kan fortsätta plöja nya kapitel sen. 

(null)

Bra väder för en hundpromenad!










Kommentera inlägget här: