Romandebutbloggen

Här skriver jag om min väg till romandebut och livet därefter! Debuten kom år 2021 med kriminalromanen Dödsrensaren, skriven tillsammans med maken Jonas Dahlberg. Nästa kriminalroman av oss släpps juni 2024!

Interna stridigheter

Kategori: Allmänt, Deckare, Parhäst no 2, Redigera, Roman, att skriva, dagbok, vi som skriver

Helgen känns inget vidare att skriva om, det har varit fortsatta interna stridigheter. Där kroppen fajtas mot det irriterande envisa C-angreppet medan jag själv fajtas mot tristessen och de utdragna symtom som tillsammans med karantänsrekommendationerna binder mig till sängen. 

Vi har stora fönster och fönsterdörrar i sovrummet men stormarna utanför har knappast muntrat upp det hela utan snarare ökat på domedagskänslan. 

Så fort jag fått ork över har jag gjort ett ryck och läst kurslitteratur, redigerat deckaren och till och med lyckats skriva ett nytt kapitel i parhäst 2. Läser Åsa Larssons Fädernas missgärningar mellan varven och den är bra tycker jag. Fick lägga ner Ön av Ragnar Jonasson, fastnade inte för den och den kändes rätt meningslös tyvärr. 

I övrigt stirrar jag i luften, försöker sova bort tiden eller spelar yatzy med random motståndare på telefonen. Idag får jag försöka jobba.

Familjen har varit gulliga och tagit hand om mig, som exemepslvis denna fredagstaco på sängen. Man känner sig tacksam men värdelös.

(null)

Idag mår jag ändå lite bättre tycker jag, hoppas hoppas att trenden håller i sig!