Romandebutbloggen

Här skriver jag om min väg till romandebut. Jag är ännu inte där men kommer inte ge mig förrän målet är uppnått!

Små förlag

Kategori: Allmänt

Efter några år av fruktlösa förlagsinskick börjar jag snegla längre ner i listan över förlag man skulle vilja jobba med. På de små och okända aktörerna. 

En ny bekantskap denna vår är Mormor förlag som jag hörde talas om via podden Skrivdrömmar eftersom Johannes Vivers fått bokkontrakt där. 
Han verkade så nöjd i början och allt skulle gå riktigt fort till utgivning. Fördel med litet förlag tänkte jag där man bara kan köra på utan så mycket pusslande. Men nu har det gått väldigt lång tid sedan hans bok dagen f skulle ha blivit utgiven. I flera podd-avsnitt har han berättat att det ska ske vilken dag som helst nu men inget verkar hända. Och det här är just sånt jag ser som skräck med ett litet förlag. Att det som lovas vitt och brett sedan inte infrias. De har liksom ingen att svara upp mot  eftersom de ofta är sina egna eller bara några få. 
Kommer inte skicka mitt manus till Mormor förlag efter denna historia i alla fall. Får se om jag ska våga mig på något annat av de mindre. För min del skulle det vara värre att skriva kontrakt med ett förlag jag inte kommer överens med och som inte levererar det de säger att de ska, än att inte ha något förlag alls...