Romandebutbloggen

Här skriver jag om min väg till romandebut och livet därefter! Debuten kom år 2021 med kriminalromanen Dödsrensaren, skriven tillsammans med maken Jonas Dahlberg. Nästa kriminalroman av oss släpps juni 2024!

Resultat av skrivdag:

Kategori: Allmänt

I fredags var det skrivdag. Det började med ett misstänkt intrång/virus i mailen på morgonen som jag behövde fixa. Byta lösenord och sånt. Sedan var jag ute i sista minuten med lite födelsedagspresenter som behövde beställas på nätet så var tvungen att få iväg den beställningen. Sedan var det hundpromenad jag ville hinna ut på innan regnet kom samt helghandling till oss + mamma & pappa (som är i riskgrupp så jag hjälper dem en del).  Hann klämma en micrad lunch på tio minuter däremellan också. Sedan kunde jag sätta mig ner och skriva mellan 13-16, med avbrott då dottern kom hem och kaosade med hunden så jag inte kunde koncentrera mig.

Summa alltså betydligt mindre gjort än vad jag hoppats på, men ändå ett bra hopp framåt i resigeringen. Totalt ca 15 sidor. Ett kapitel där en hel del nytt skulle in så det slutade med att jag delade upp det på två kapitel. Men, mycket bra kom till. Mycket dåligt blev struket. 

Fredag kväll låg jag på sidan 368/406 i redigeringen av deckaren. Satte mig en stund i lördags också. (Köksgolvet i köket)

(null)

Den största vinsten av arbetet i fredags var nog ändå att jag kom igång med själva upplösningen. Nu när jag är inne i det känns det inte längre lika motigt att ta sig an slutet. Utöver själva redigeringen ska ett nytt kapitel in också. Men sen är deckaren bättre än någonsin, en riktig guldklimp (hoppas jag)!
Denna vecka hoppas jag att lektörsutlåtandet på parhästen kommer. Hade inte bokat in någonting i helgen eftersom jag hoppades på att lektörsutlåtandet skulle ha hunnit komma. Ser såå fram emot det. Tror fortfarande hon kommer säga att det inte finns något kvar att fixa. Hehe, vad sjutton kan hon tänkas hitta?
Shoppade böcker inför regnig helg i fredags. Dicksons hade jag beställt, de andra blev spontanshoppade på två minuter.

(null)

Sedan fick jag nys om Klas Östergrens nya så stack och köpte den också. Men jösses vad tjock den är, undrade för en stund om han glömt att redigera :/ 

(null)


Gillar att sponsra vår lokala superfina bokhandel som drivs av eldsjälar precis så där som man vill ha en bokhandel. (Ligger i Saltsjöbadens centrum om ni har vägarna förbi.)
Nu ska jag strax in till kontoret så kanske kan få lite redigering gjord på vägen in.