Romandebutbloggen

Här skriver jag om min väg till romandebut och livet därefter! Debuten kom år 2021 med kriminalromanen Dödsrensaren, skriven tillsammans med maken Jonas Dahlberg. Nästa kriminalroman av oss släpps juni 2024!

7 månader senare ...

Kategori: Allmänt, Deckare, att skriva, dagbok

Pirret idag är på ett helt annat ställe. Nu när parhästen är hos redaktör så går tankarna raka vägen till deckaren, mitt egna deckarmanus alltså. 

Tittade in i filen igår kväll, det var drygt 7 månader sedan jag senast gjorde något med den (den 20 november). Sedan dess har jag lärt mig extremt mycket om redigering och att färdigställa manus i och med arbetet med parhästen.

Frågan nu är - orkar jag göra samma resa med deckaren? Jag är i alla fall sjukt sugen, har ju redan två förlag som är intresserade så känns som väl investerad tid. Viljan är stark men orken svag just nu efter denna intensiva vår av dubbeljobb (i form av brödjobb + författarjobb).

Planen är att läsa igenom manuset, fundera igenom hur mycket arbete det innebär och sedan bara bestämma mig helt enkelt. Spännande värre!! Får se var det landar.

Det första helt sjuka jag stötte på redan när jag öppnade manuset är att kapitlen är helt onumrerade?!?! Hur fan har jag nånsin lyckats jobba i detta manus med 60 - 70 onumrerade kapitel? Att numrera upp dem blir steg ett om det ska gå att få någon ordning alls här. 

Herregud ... Kan inte tro att det är jag som jobbat på det här sättet, haha. Fattar inte hur jag tänkte :/ 

Vi hann med en lite premiärtur med båten (hyr via Skipperi) igår kväll också. Härligt att vara ledig och hänga med barnen :) 

(null)

(null)