Romandebutbloggen

Här skriver jag om min väg till romandebut. Jag är ännu inte där men kommer inte ge mig förrän målet är uppnått!

Nystart

Kategori: Allmänt, Inledning, Psykologisk thriller, att skriva, dagbok

Nej nu har jag vilat och funderat nog. Dags att sätta igång med nya manuset, känns kul med något nytt! Men hur sjutton börjar man ett nytt romanprojekt, från noll? Var otroligt längesen jag gjorde det.
 
Genom en tillbakablick i bloggen kan jag se att stommen i deckaren skrevs redan 2014 (första och lite på andra kapitlet, de viktigaste karaktärerna etc.) och även relationsromanen började jag med 2014. Sen tog inte jobbet med deckaren fart igen förrän sommaren 2016. Så det är alltså närmare fem år sen jag startade ett nytt projekt, innan inte räknar barn-och ungdomsromanen jag jobbade med i våras men eftersom den inte blev vad jag hoppats vill jag inte riktigt räkna in den. Kanske blir kag sugen på den igen om sisådär två år, som med deckaren, vem vet? 
 
Men idag öppnas ett blankt dokument. Tror jag börjar skriva på första scenen och ser hur det känns lite grann. Vi får se vad som händer, tar det som det kommer...
 
I övrigt, ännu en fredag utan att något förlag hört av sig. Känner mig alltmer bortglömd, vilket också är det enda rimliga. Varför skulle ett förlag bry sig om just mitt manus bland alla andra? Egenutgivning blir mer och mer lockande. Huvudfrågan är finansieringen, lektör, redaktör osv behöver man ju för att det ska bli tirckligt bra för försäljning. Kommer kosta en del med andra ord. Kanske dags att börja köpa trisslotter igen? Borde vara min tur att skrapa fram högvinsten snart med tanke på alla trisslotter jag köpt genom livet (men har slutat sedan några år tillbaka då jag tröttnade på att aldrig vinna). Men som jag försöker hjärntvätta barnen med, livet är orättvist. Och jag har haft tur i livet på så många andra sätt så egentligen är nog det mest rättvisa att jag inte vinner. Så om livet nu är orättvist, kanske jag vinner trots allt! Blir det högvinstem kanske jag startar ett eget bokförlag :) 

KOMMENTARER:

 • Elin Säfström säger:
  2018-11-30 | 15:25:00
  Bloggadress: http://allabloggarutomjag.blogspot.se/

  Alltså gud, jag vet. Knepigt med nytt, segt med förlag som aldrig hör av sig. Är själv i limbo just nu. Har liksom noll på gång. Men det fina med oss författare är att vi är oerhört luttrade vad det gäller precis detta: vi bara kör på i alla fall! Vilket är exakt vad du kommer att göra.

  Svar: Ja man får väl försöka se det som en del av ”jobbet”... Håller tummarna för dig och hoppas få läsa mer om kommande projekt på din blogg. Nyfiken!!
  Helena Dahlberg

Kommentera inlägget här: