Romandebutbloggen

Här skriver jag om min väg till romandebut. Jag är ännu inte där men kommer inte ge mig förrän målet är uppnått!

Omgivningens betydelse

Kategori: Allmänt

Fortsätter filosofera om hur man får saker gjorda, respektive inte får saker gjorda. Och hur omgivningen spelar in i ekvationen tillsammans med motivationen & den inre piskan. 
 
Exemeplvis när jag är engagerad och motiverad får jag dubbelt så mycket gjort om jag sitter hemma och jobbar än på kontoret med alla sina distraktioner. Men är motivationen låg blir det omvänt. Då behöver jag åka in, träffa kollegorna och se dem jobba för att själv kunna få mer gjort. Hemma är det då stor risk för diverse dagdrömmar. 
 
Annars brukar jag kunna krama ut lite extra ur mig själv om jag sätter på musik i hörlurarna när det känns motigt. Då blir det lite skönare/roligare allting. Lugna favoriter blir det ofta när jag tröttnat på spotify, vilket brukar gå rätt fort. 
 
Hade en kollega på tidigare jobb som alltid började varje morgon på ett café där han satt mellan 8-9 med en lyxig kaffe och kollade mailen, planerade dagen etc. Sedan kom han in på kontoret.
 
Tycker det låter så sjukt mysigt! Det är min dröm att kunna starta dagen så. Men är alldeles för snål för att lägga 45 spänn på kaffe varje dag. Hade det inte varit för det så tror jag verkligen på ett sånt upplägg. Funderar på om jag ska börja köra lite så på nya jobbet. Kanske en eller två dagar i veckan i alla fall. För mig skulle det nog höja välmåendet rätt mycket. Älskar att sitta och jobba på olika caféer i lugn och skön miljö med lite lagom mycket folk och rörelse. För mig själv men ändå bland folk. Får se om det kan bli någon sån rutin. Brukar göra så ibland om jag har ett möte på stan vid 9 eller 10 och inte orkar/hinner åka in på kontoret innan. Och det är riktigt nice. Men det blir ju väldigt sällan om man bara gör det vid dessa få tillfällen. 
 
Nu skulle jag vilja sätta mig i en soffa på något mysigt café och skriva hela förmiddagen. Det vore så grymt! Får fortsätta dagdrömma lite tror jag... 
Kommentera inlägget här: