Romandebutbloggen

Här skriver jag om min väg till romandebut. Jag är ännu inte där men kommer inte ge mig förrän målet är uppnått!

Stannar bland möjligheterna

Kategori: Allmänt

Känner för att stanna kvar bland möjligheterna ett tag till. Får uppslag till potentiella manus hela tiden. Måste låta det vara så ett tag nu innan jag bestämmer mig för nästa drag. Romance är en annan genre som lockar och som min uppenbarliga faiblesse för att komma med sexscener säkert skulle göra sig bra inom. Har en gammal ide på en romance som jag fortfarande är lite sugen på. 
 
Så fortsätter jobba på idestadiet idag också. Skulle även vilja jobba lite på tåget eftersom det är vissa grejer som vore skönt att leverera och få ur världen. 
 
I helgen har jag fortsatt läsa Innan snön faller, en nyutgiven debut av Helena Kubicek Boye. Lättläst och ett ämne & miljö som tilltalar. Känner igen mig i så mycket i den. Tror inte den är så noga genomarbetad, mina inskickade manus känns för mig mer  redigerade men det kan ju också med stor sannolikhet vara så att jag är hemmablind i texten och/eller saknar självinsikt. Hursomhelst så skriver hon likt min stil. Dvs. lite för lite miljöbeskrivningar (som jag fick som återkommande kommentarer på skrivkursen förra sommaren.)
 
Gillar själv inte när det är för mycket miljöbeskrivningar men den här boken utspelar sig på Säter så miljön känns som en viktig och spännande del som jag gärna hade fått läsa lite mer om. Författaren har själv jobbat på Säter så kunskapen finns ju där. 
Kommentera inlägget här: