Romandebutbloggen

Här skriver jag om min väg till romandebut och livet därefter! Debuten kom år 2021 med kriminalromanen Dödsrensaren, skriven tillsammans med maken Jonas Dahlberg. Nästa kriminalroman av oss släpps juni 2024!

Nästa redigeringsrunda?

Kategori: Allmänt

Igår blev det diskussion angående responstexten. Vad som är lagom klurigt, för klurigt respektive för övertydligt i en text. Den där balansgången är ju så svår. Och nivån beror helt på vilken typ av läsare man tänkt sig. 
 
Själv vill jag ju leva på mitt skrivande, helst. Eller skrivrelaterade sysslor i alla fall. Så då tänker jag att jag vill tilltala så många som möjligt. Samtidigt tror jag att jag skrivit rätt klurigt på vissa håll i texten och vissa trådar kanske läsaren aldrig nystar upp. Fick en liten tankeställare nu. Om jag skrivit för diffust och otydligt. De flesta läsare kanske vill fatta hur det hänger ihop utan att behöva tänka så mycket själva. 
 
Ska ta med mig detta om det blir bakslag på manusen igen. Så kan jag kanske testa att skriva det ena av dem supertydligt och det andra superklurigt, så kanske båt av dem slår. Nu är de nog relativt lika i klurighetsnivå. 
Kommentera inlägget här: