Romandebutbloggen

Här skriver jag om min väg till romandebut. Jag är ännu inte där men kommer inte ge mig förrän målet är uppnått!

Diverse avslutningar

Kategori: Allmänt

Denna vecka ligger det tjockt med avslutningar, avslutningssamtal, sommarfester osv så räknar inte med att få särskilt mycket skrivet.
 
Kände ändå att jag fastnade lite i fredags då jag är osäker på hur jag ska lägga upp historien framåt. Så satsar på att planera texten denna vecka och kanske börjar skriva lite på slutet nu när början har skissats fram. Blir lättare att skriva mitten om man har början och slutet någorlunda klara. 
 
Har läst denna i helgen som research. Mycket bra!
 
 
Den här är bra om barnen ska läsa själva, påminner om serietidningarna när vi var små, typ fantomen. Dagens serietidningar håller inte riktigt måttet tycker jag tyvärr. 
 
Börjar rakt in i historiens hjärta (en tjej som är ny i skolan och blir mobbad av tre elaka grabbar) med en replik ”Kom igen nu då! Snabbare kan du!” 
 
De flesta kapitlen avslutas med en rejäl cliff hanger, som nog bidrog till att dottern inte kunde lägga ifrån sig boken utan sträckläste både ettan och tvåan. Exempelvis ”Men mitt i natten vaknade hon av att något kändes mycket märkligt” eller ”Sedan kastade hon sig på sängen och började läsa ”Handbok för superhjältar”. 
Kommentera inlägget här: