Romandebutbloggen

Här skriver jag om min väg till romandebut. Jag är ännu inte där men kommer inte ge mig förrän målet är uppnått!

Knappa tio procent

Kategori: Allmänt, Förlagsinskick, Redigera, Roman, att skriva, vi som skriver

Jaha, då var det dags igen.
 
Förra veckan hann jag klart med kapitel 4/43. Nästan en tiondel klart alltså. Arbetet känns fortsatt bra, saker och ting vävs ihop och flätas samman mycket snyggare nu. Bildar en helhet istället för spridda skurar. 
 
För att hinna klart med den här strukturella manusgenomgången under de fem veckor som är kvar till skrivhelgen den 16-18 mars behöver jag ta mig igenom ungefär åtta kapitel i veckan. Ett högt tempo men inte alldeles omöjligt.
 
Vore ju super att ha det klart tills dess så kan jag skriva de nya scener som behövs under helgen och jobba fokuserat med de sista pusselbitarna som behöver hitta sin plats. Ska satsa på att hinna det!
 
Sedan börjar jag nytt jobb så då blir allt betydligt osäkrare. Kanske blir det skrivpaus i samband med det, får se hur mycket energi som finns kvar... 
 
I lördags kväll kollade jag mailen och såg helt oväntat mail i inkorgen från ett förlag jag skickade manuset till i december (6/12 för att vara exakt). Det var skickat bara timmar tidigare under lördagen vid middagstid. De sa att filen var felaktig och bad mig skicka igen. Vilket väl betyder att jag inte sumpat det redan på följebrevet i alla fall, kanske att det rent utav väckte någon sorts intresse! Så gissar jag att det är mitt manus tur att bli läst nu, kanske nästa vecka. Håller tummarna för att de kan öppna filerna denna gång bara (jag hittade inget fel i det tidigare utskicket men tog med manuset både som Word och pdf denna gång, någon av dem borde funka hoppas jag!) och såklart att de gillar det de ser! Kan det vara PC som inte synkar med Mac? Typiskt att det ska bli teknikstrul just när det är som viktigast att det funkar... 

KOMMENTARER:

 • Elin Säfström säger:
  2018-02-12 | 09:20:26
  Bloggadress: http://allabloggarutomjag.blogspot.se/

  Yikes! Nej, inte fan vill man att det ska falla på en inkompatibel fil:| Vad bra att de hörde av sig - annars tänker man ju att de kanske glatt rensar bort allt som inte är som det ska, bara för att de får så jädrans mycket manus.

  Bra tempo där!

  Svar: Tack, ja det blir helt klart pluspoäng till detta förlag!
  Helena Dahlberg

Kommentera inlägget här: