Romandebutbloggen

Här skriver jag om min väg till romandebut. Jag är ännu inte där men kommer inte ge mig förrän målet är uppnått!

Vårrusig

Kategori: Allmänt

Igår var det sanslösa vårkänslor med lunch på uteservering med utsikt över vattnet. I gassande svettdrypande solsken. Obeskrivligt härligt! För första gången på länge hade jag grava koncentrationsproblem när jag skulle skriva på vägen hem. Satt bara och dumstirrade ut genom tågfönstret som en annan turist, på våren, solen, alla människor som plötsligt rör sig utomhus. 
 
 
Tänkte inte på att knäppa en stadsbild, får ta en från hundpromenaden istället! 
 
Men morgonpasset gick desto bättre. Helt sjukt vad många små ord som fortfarande måste bort. Trots att jag gått igenom manuset ett varv redan för att rensa ogräs i form av ord som ”lite”, ”ju”, ”egentligen”, ”kanske” osv. Har led mig orden från någon av bestseller-skrivhandböckerna jag läste tidigare. Folk vill se bestämda och handlingskraftiga karaktärer! 
 
Tyvärr måste jag jobba hemma idag igen pga ett sjukt barn så inget mer skriv denna vecka. Har i alla fall kommit rätt så långt under de skrivpass som varit så är nöjd med veckans insats. Går knappast att vara missnöjd i denna härliga vår. Får se vad helgen bjuder på. Hoppas på många långa koppar kaffe på altanen :) 
Kommentera inlägget här: