Romandebutbloggen

Här skriver jag om min väg till romandebut. Jag är ännu inte där men kommer inte ge mig förrän målet är uppnått!

Kreativ och dristig författare

Kategori: Allmänt, Roman, Slutet, att skriva, dagbok, vi som skriver

Nej, jag pratar inte om mig själv tyvärr utan en artikel i tidningen "Mitt i Nacka" i veckan om en författare som ska läsa sin bok högt på tunnelbaneperronger. Wow, känns mycket avlägset att göra något sådant men vilken häftig idé! 
 
Men tänker på det här med att skriva, alla toppar och dalar. Inte minst när det gäller att skriva slutet. Det allting ska koka ner till. Allt förarbete leda till. Alla som skriver böcker är faktiskt kreativa och modiga, oavsett om man håller uppläsning i offentlig miljö eller inte... 
 
 
Vill helst inte gå in på det hemska, hemska bakslag av teknisk natur som drabbade mig igår. Får ta det senare när den värsta ilskan har lagt sig. Det var väldigt nära att jag hivade ut datorn genom tågfönstret... Imorgon blir jag hursomhelst belönad med mellofest, som förhoppningsvis  kan få mig på bättre humör! 

KOMMENTARER:

 • Elin Säfström säger:
  2017-03-10 | 10:51:02
  Bloggadress: http://allabloggarutomjag.blogspot.se/

  Hoppsan, vilken driftighet! Jag kan säga redan nu att jag inte kommer att ta till detta grepp, hur desperat jag än är. Högläsning är inte min grej, har jag upptäckt sedan jag fick barn för två och ett halvt år sedan. Tappar rösten direkt.

  Och GUD, vad arg man blir när datorn får för sig att radera delar av ens text (misstänker att det är detta som inträffat i någon form)!

  Svar: Men vad jobbigt med rösten, tur att det finns så många bra ljudböcker!
  Helena Dahlberg

 • Annika säger:
  2017-03-10 | 13:15:17
  Bloggadress: http://www.nastasida.blogspot.se

  Oj, skulle aldrig ha nerver att ställa mig på en tågstation och läsa ut i intet, liksom "lyssna här hörrni!!"
  Tekniska missöden är hemskt, känner med dig nu!

  Svar: Nej det var min första reaktion också men efter att ha tänkt lite mer på det tror jag nog att jag skulle kunna göra något liknande faktiskt. Men med stort obehag troligen... Skulle nog ta med enorma mängder godis och bjuda ut för att folk skulle fokusera på nåt annat och hålla sig glada och positiva...
  Helena Dahlberg

Kommentera inlägget här: