Romandebutbloggen

Här skriver jag om min väg till romandebut. Jag är ännu inte där men kommer inte ge mig förrän målet är uppnått!

Antagonister hittade!

Kategori: Allmänt, Deckare, att skriva, dagbok, vi som skriver

Riktigt skönt igår när jag hittade mina antagonister! Låter ju självklart men jag har faktiskt inte lyckats identifiera dem tidigare. Så äntligen slog det mig vad huvudpersonens mål egentligen är. Vad det är hon kämpar för och kunde då snabbt identifiera så mycket som tre personer som hindrar/motarbetar henne.
 
Förlösande, nu kan jag förstärka och förtydliga detta i manuset under redigeringen! Hoppas det inte är för många antagonister nu bara så det blir rörigt... 
 
Här är en synnerligen givande länk med inspiration angående antagonister. https://www.google.se/amp/s/mrchapel.wordpress.com/2010/10/22/manusforfattarens-guideantagonisten/amp/
 
Ha en fin dag alla! 

KOMMENTARER:

 • Elin Säfström säger:
  2017-07-04 | 13:00:16
  Bloggadress: http://allabloggarutomjag.blogspot.se/

  Jamen så bra då! Det är himla skönt när man landar lite i sitt manus och sin idé. I början när jag skrev böcker så förstod jag inte hur viktigt det är med just antagonisten - men ofta är det faktiskt lite a och o.

  Svar: Ja, är så svårt att se det strukturella, bakomliggande. Men blir allt tydligare nu i redigeringen. Alla konflikter, karaktärernas drivkrafter osv. Skönt!
  Helena Dahlberg

 • Annika säger:
  2017-07-04 | 19:33:25
  Bloggadress: http://www.nastasida.blogspot.se

  Underbart!
  Det är så skönt när det händer, och man kan börja mörka deras egentliga uppsåt lagom mycket :-)

  Svar: Ja, superskönt. Det går upp många ljus här under redigeringen :)
  Helena Dahlberg

 • Bara hittepå säger:
  2017-07-04 | 23:25:49
  Bloggadress: http://barahittepa.blogspot.com

  Åh, det är så roligt med sådana där genombrott! Och precis som du säger så känns det ibland som att det borde vara självklart vilka drivkrafterna är, men åtminstone för mig kan det ta lång tid att hitta rätt.

  Hoppas dina nya insikter ger dig en massa energi inför det fortsatta redigerandet. :)

  Svar: Tack, du har så rätt! Får lite väl mycket energi av detta bara. Ligger här i sängen nu och kan inte sova :/ Men det är ju lyxproblem. Att man har FÖR roligt!
  Helena Dahlberg

Kommentera inlägget här: