Romandebutbloggen

Här skriver jag om min väg till romandebut. Jag är ännu inte där men kommer inte ge mig förrän målet är uppnått!

Göra-klart-ångest

Kategori: Allmänt, Redigera, att skriva, dagbok

Har kommit att tänka på min göra-klart-ångest som jag alltid får, inte bara när jag skriver utan även i andra situationer. Vad fasiken handlar det om egentligen?
 
Allt rullar på jättebra, några sista grejer bara så är allt klart. Och då tar det tvärstopp. Den där meningen som behöver justeras i det sista kapitlet känns plötsligt oöverstiglig att ta sig an och jag börjar fundera på om jag kanske inte ska skjuta upp allt till imorgon istället. Om jag inte har något annat att kag borde göra, kanske en middag att planera eller matlista att skriva, eller höra av mig till den där vännen jag aldrig hör av mig till. Så sjukt irriterande! Varför säger min kropp åt mig att retirera och fly när allt jag (tror att jag) vill är att bli klar? Får nu tvinga fingrarna till tangenterna för att få till de där sista små grejerna som återstår innan jag tycker mig vara klar. 
 
På det kommer samvetsfrågan som gnager. Om jag ska skriva ut manuset och läsa igenom en sista gång innan jag skickar till förlag eller bara blunda och skicka. Lutar åt det sista fast jag vet att jag nog borde välja det seriösa gå igenom allt en sista gång-alternativet... 
 
Japp, mycket nojjor som vaknar till liv så här på (förhoppningsvis) sluttampen av skrivprocessen för det här manuset.
 
Som en statusuppdatering så kollade jag antal tecken igår och hade då ökat med knappt 20 000 tecken sedan början av juni. Ligger nu på 412 652 tecken inkl. blanksteg.

KOMMENTARER:

 • Bara hittepå säger:
  2017-08-18 | 09:37:13
  Bloggadress: http://barahittepa.blogspot.com

  Oj, här har det gått undan. Nästan klar till att skicka till förlag, det var inte illa. Grattis! :)

  Jag är typen som alltid korrekturläser en sista gång, nästan oavsett vad det gäller, för annars vet jag att jag hittar ett retsamt fel två minuter efter att jag lämnat texten ifrån mig. När det gäller längre texter blir det dessutom som ett slags avskedsritual och en påminnelse om hur mycket jobb som ligger bakom.

  Svar: Ja, ska inte skicka riktigt ännu men funderar och preppar lite. Skickar nog i september nån gång... Ja det är ju bra att korrläsa, får se om jag lyckas pressa mig att göra det.
  Helena Dahlberg

 • Elin Säfström säger:
  2017-08-18 | 11:00:23
  Bloggadress: http://allabloggarutomjag.blogspot.se/

  Flyktbeteendet kickar in även hos mig på absoluta sluttampen. Himla skumt det där, men du är inte ensam om det!

  Och det där med att korrläsa en sista gång ... Puh, vad jag känner igen mig.

  Svar: Skönt att höra att man inte är ensam med detta märkliga beteende... Skrev ut mitt manus för att läsa igenom i våras i samband med redigeringen men lyckades inte ta mig igenom faktiskt. Blev för frustrerande att inte kunna "jobba" med texten samtidigt som jag läste...
  Helena Dahlberg

Kommentera inlägget här: