Romandebutbloggen

Här skriver jag om min väg till romandebut. Jag är ännu inte där men kommer inte ge mig förrän målet är uppnått!

Fast i imperfekt

Kategori: Allmänt

Är väl knappast någon som använder ordet imperfekt längre men jag kommer aldrig ihåg det där andra nya begreppet. Är så fast i imperfekt nu att jag inte ens kan läsa i presens.  
 
Vi började med en ny högläsningsbok med barnen den här veckan som visade sig vara skriven i presens. Texten omvandlades per automatik till imperfekt innan den passerat min hjärna och tagit sig ut genom munnen. Påföljande dag var jag fast besluten att försöka läsa som det stod, i presens alltså, men efter några rader så blev det imperfekt igen. Jösses vilken hjärntvätt jag gått igenom i mina skrivprojekt. Eller så har jag alltid varit en imperfekt-människa kanske? Kan inte minnas att jag haft någon högläsningsbok i presens tidigare så har inget att relatera till direkt. 
 
Nu blir det näst sista skrivpasset före semestern. I behaglig imperfekt miljö. Skönt. 
 
Gårdagens kvällshimmel var inte så dum heller!
 

KOMMENTARER:

  • Annika säger:
    2017-04-06 | 08:09:31
    Bloggadress: http://www.nastasida.blogspot.se

    Haha, jag är precis tvärt om. Skriver i presens (som ingen fått för sig att byta namn på) och har ibland svårt för att läsa i preteritum (som min ena skrivkompis hamrat in att det heter, jag föredrar fortfarande att säga imperfekt :-).
    Jag tror jag är presens-person by default, till och med innan det blev så populärt i typ ya, så kanske föds man in i tempus :-D

Kommentera inlägget här: